Замість ковбаси - вугор і раки: рецепт олів'є по-світязьки

20 Серпня 2017, 18:00
4637
 

Журналісти телеканалу “Україна” побували на Світязі і з’ясували, що тут традиційний салат олів’є готують не з ковбасою, а з вугрем і раками.

Кулінарний сюжет вийшов на телеканалі “Україна” у програмі “Ранок з Україною”, – пише Волинь 24.

У сюжеті його автор журналіст Сергій Лівадний і місцевий шеф-кухар Роман Ханас спочатку йдуть на рибний базарчик. Там спілкуються з продавцями, які запевнятюь: рибу коптять самі, і зовсім її не фарбують, як закидає їм дехто з відпочивальників.

“Линок – нічну рибу – ловлять на сир” – розповідає інший продавець

Про вугра місцеві пояснюють: у Світязі його можна зловити тільки під час шторму. “Шторм виганяє мєлоч, мальок на берег, і вугор виходить на полювання” – каже місцевий мешканець.

Купуючи раки, журналіст дізнається: якщо у рака хвіст прямий, може бути, що його зварили вже здохлим. У справжнього вареного рака має бути хвіст закручений.

Автор разом із місцевим кухарем готували салат перед камерою просто на березі Світязя.

Загалом салат виявився звичайним олів’є, у якому замість майонезу – соус, а замість ковбаси – вугор і раки.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром