Чотири підрозділи МПО Шацького району не організовують цілодобових чергувань у пожежних депо

13 Серпня 2017, 11:00
1739

Рятувальники готові передати органам місцевого самоврядування та об’єднаним територіальним громадам Волині ще 29 одиниць техніки та 8 пожежних депо (у минулому це ППЧ), що не використовується підрозділами Управління, і котрі зараз перебувають у користуванні існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони згідно з договорами сумісної діяльності.

Про це повідомляє «Район.Камінь-Каширський».

Важливим моментом належного функціонування підрозділів МПО є наявність пристосованого до цілодобового чергування пожежного депо. На жаль, не всі МПО об’єднаних громад можуть забезпечити чергування в цілодобовому режимі.

Зокрема, в депо сіл Павлівка та Риковичі Павлівській ОТГ відсутні приміщення для чергування водія, що, своєю чергою, унеможливлює чергування працівників у місці стоянки пожежного автомобіля і збільшує час виїзду розрахунку на пожежу.

Місцевий підрозділ с. Прип’ять Шацької громади та ще три підрозділи Шацького району, що не увійшли в її склад, також організовують чергування працівників на дому.

«До нас надходять неодноразові звернення щодо можливості надання пожежного автомобіля в ту чи іншу громаду, однак надлишкової техніки на озброєнні ДСНС в області немає. У разі її вивільнення автомобілі на умовах оренди будуть передані для потреб МПО. Така практика вже існує. Зокрема, низці підрозділів передали згідно з договором спільного користування автоцистерни, що належать підрозділам управління ДСНС України в області та які вивільнялись за рахунок нових надходжень», - розповів заступник начальника Управління ДСНС України у Волинській області полковник служби цивільного захисту Костянтин Романчук.

За останні вісім років пожежні автоцистерни передавались у села Переспа Ківерцівського району, Залізниця та Бірки Любешівського району, Радошин Ковельського району, Навіз, Доросині, Ясенівка Рожищенського району, Велика Осниця Маневицького району, Тоболи Камінь-Каширського району, Гірники, Видраниця Ратнівського району, Затурці Локачинського району, Троянівка та Старий Чорторийськ Маневицького району.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024