У Шацьку відкрився пленер художників

12 Серпня 2017, 18:10
2226

Як анонсувалося, Шацький район  вкотре приймає художників з усієї України. На цей раз до Шацька приїхали ті художники, котрі ще не бували в наших краях. Це, зокрема, митці х південних та центральних областей України, Києва.

Урочисте відкриття мистецького заходу відбулося 10 серпня у Шацькому лісовому коледжі. Вітали митців пензля директор Шацького лісового коледжу Ігор Жмурко, голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, голова Шацької районної ради Сергій Карпук.


 

Вони висловили сподівання, що картини, написані на теренах Шацьких озер, ще більше популяризуватимуть край не лише як місце для відпочинку, а й як унікальний куточок Полісся, яких входить до складу біосферного резервату (таких біосферних резерватів у світі є всього 14).

Також Василь Голядинець запросив митців відвідати Європейські дні добросусідства, які триватимуть в тимчасовому пункті пропуску Адамчуки-Збереже. Це дасть можливість не лише побачити мальовничі краєвиди однієї з найбільших річок Західного кордону, а й обмінятися досвідом з художниками з Польщі.


 

Подякував за співпрацю керівникам району, адміністрації коледжу за надану можливість художникам з усієї України побачити та зобразити на своїх полотнах мальовничі краєвиди шацького краю керівник проекту, голова Волинського Фонду культури Геннадій Сарапін. Особлива вдячність - Ігореві Жмурку, за сприяння якого в коледжі вже 10 років поспіль функціонує галерея мистецтв і в якій експонуються роботи художників з усіх областей.


 

Свої перші враження від пленеру, від шацьких краєвидів висловив член Національної спілки художників України, викладач Національного університету ім.. М. Драгоманова Микола Каневський, який працює в галузі живопису та графіки:


 

«Я вперше не тільки на Шацьких озерах, а й узагалі на Волині. І те, що я тут побачив практично за добу, відколи приїхав, справді дає натхнення до творчості. Це унікальний край, унікальна природа. Думаю, нам тут буде легко і комфортно працювати.»

Також у цей день художники відвідали музей фауни та музею історії Шацького лісового коледжу, дендропарк.

Нагадаємо, протягом десяти днів художники працюватимуть на озері Велике Чорне, Люцимер, на виїзді у лісових угіддях Шацького НПП (село Кошари, канал Мосціцького, Українсько-Білоруський кордон, Західний Буг), малюватимуть етюди на озері Світязь (Наполеонівська дорога, багатовікові сосни), с.Затишшя, лісовий кордон (село Піща), Ростанські ліси, село Красний Бір урочище Лозне (Шацьке лісництво), лісове урочище Хороми та озера Кримне).


 

В останній день пленеру відбудеться завершальна виставка робіт художників, зустріч з керівництвом лісової галузі Волині та Шацького району.

Співорганізатори заходу - Волинське обласне відділення Українького фонду Культури, Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, обласна організація ТЛУ, Шацький коледж ім. В.В. Сулька, Шацький НПП, ДП «Шацьке УДЛГ», ДП «Прибузьке ЛГ», Шацька райдержадміністрація, Шацька районна рада, Шацька об’єднана територіальна громада.

1

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39