В Шацькому районі стартували Європейські дні добросусідства

11 Серпня 2017, 22:00
3970


В Шацькому районі відбулося відкриття традиційних Європейських днів добросусідства.

Сьогодні, 11 серпня, восьмий рік поспіль цей міжнародний захід об’єднав жителів прикордонних регіонів України і Польщі, залучаючи владу і громадськість до спільних конференцій і форумів, культурно-мистецьких дійств, спортивних змагань і просто щирого спілкування.

На понтонному мосту, що з’єднує території українського села Адамчуки і польського Збереже, зустрілися делегації двох країн. міцно потиснули руки, обмінялися короваями і перерізали символічну стрічку українська і польська делегації, які очолили відповідно Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, та Анджей Романчук, староста Влодавського повіту.

Європейські дні добросусідства з кожним роком стають усе більш популярними серед українців і поляків. Минулого року понтонний міст перетнули близько 50 тисяч осіб. Це майже вдвічі більше, ніж попереднього року, адже у 2015 році прикордонний контроль пройшли близько 27 тисяч осіб.

Далі делегації обох країн взяли участь у конференції «Наше Полісся, наш Буг», яка відбулася на базі відпочинку «Гарт»  СНУ ім. Лесі Українки. 

Завтра, 12 серпня, о 7.00 на рекреаційній території «Pompka», над старим руслом Бугу, відбудеться відкриття рибальських змагань; об 11.00 на території Шацького району розпочнеться VІ Поліський форум підприємців.

Європейські дні добросусідства триватимуть до 15 серпня (включно).

Детально про міжнародну конференцію «Наше Полісся, наш Буг» та подальші події Європейських днів добросусідства читайте незабаром на Район. Шацьк

4

1

1

2

1

1

1

1

1

1

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром