Шацьк: волонтери Корпусу миру з усіх куточків України навчають дітей англійської мови

10 Серпня 2017, 15:20
3663

На базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» смт Шацьк протягом п’яти днів (7-11 серпня) функціонуватиме культурний табір з участю волонтерів Корпусу миру.

10 американців, які працюють в містах Ковель, Володимир-Волинський, Луцьк, Чернівці, а також у Хмельницькій, Рівненській областях та селищі Шацьк, у цікавій формі навчають дітей англійської мови.

Табір триває  з 10.00 до 14.00 години з півгодинною перервою на обід. Зранку в таборі формуються групи відповідно до віку дітей. Як розповіла вчитель англійської мови Шацької школи Світлана Силюк, співорганізатор табору, з кожним днем кількість дітей у таборі збільшується.

-В перший день прийшло 20, в другий – 45, потім – 65. Волонтери – молоді, розумні, відкриті для спілкування люди швидко знайшли спільну мову з дітьми і подружилися з ними. Щирі обійми, жарти, усмішки, позаурочні бесіди - вже після перших занять учні не хотіли розлучатися з американцями і з нетерпінням чекали наступної зустрічі з ними, - ділиться враженнями Світлана Сергіївна.

Щоденна програма табору ретельно продумана організаторами. Уроки в класі, ігри на подвір’ї, спортивні заняття на стадіоні, а ще малювання, виготовлення виробів технікою оригамі тощо - шацькі школярі за час занять суттєво вдосконалили свою англійську, багато цікавого почули про країни світу, їхні традиції і культуру. А головне – знайшли нових друзів, у спілкуванні з якими не відчувають мовного бар’єру.

Іноземні гості не тільки працюють в Шацьку, а й знаходять час для відпочинку, зокрема для екскурсій краєм, купання в озерах і релаксу на природі.

Джуліус Мое з міста Бостон штату Массачусетс США працює волонтером у Хмельницькій області. Його гарна українська мова дозволила нам трохи поспілкуватися. Джуліус задоволений, що працює саме в Україні, йому подобаються українці, українські школи, завжди знаходить спільну мову зі школярами. Американець вражений своїм новим відкриттям – краєм Шацьких озер. Тут він планує відпочити в компанії друзів-волонтерів і з новими силами приступити до роботи. 

1

1

1

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024