Ми будемо будувати додаткові дороги і облаштовувати пляжі - голова Шацької РДА прокоментував заяву львів’ян про хаос на курорті

09 Серпня 2017, 22:30
3278

Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, вважає за необхідне дати відповідь відпочивальникам зі Львівщини, які не дуже задоволені відпочинком на Шацьких озерах, зокрема заторами на дорогах, хаотичним паркуванням транспорту та необлаштованими пляжами.

Читайте також: Хаос на дорогах і відсутність умов для відпочинку біля озера - враження львів'ян від перебування на Світязі.

-Дійсно, минулі вихідні, 5-6 серпня, показали, що Шацький район не готовий до такого великого напливу відпочивальників. Проте затори на дорогах – це проблема не лише Шацького, а й Любомльського району. В цьому я переконався особисто, підтвердження факту – відзняте мною відео.  Досить важко розвантажити трасу, коли вона одна і немає об’їзних шляхів. Світлофор проблеми не вирішить, поліцейські на дорогах теж не пришвидшать рух потужного транспортного потоку. Я бачу вирішення проблеми в одному – додатковій транспортній розв’язці. Ми будемо порушувати перед обласним керівництвом служби автомобільних доріг питання будівництва нових доріг не тільки в напрямку Любомля, а й Старої Вижівки і Ратна. До речі, зараз починає будуватися дорога від села Адамчуки Шацького району до любомльського Ягодина. Також однією з причин заторів я вважаю досі не здану в експлуатацію об’їзну дорогу на Світязь (поворот з траси в урочищі «Біля ведмедиків»). На дорозі, яка веде з села Світязь, немає вказівних знаків, тому більшості світязьких відпочивальників невідомий цей напрямок. Найближчим часом дороги району перейдуть у підпорядкування управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА, відповідно буде значно простіше виготовити документацію і здати в експлуатацію обїзну дорогу на Світязь.

Щодо пляжів, то ми вже почали виготовляти генеральний план світязьких пляжів, щоб дати можливість бізнесменам вкладати в них кошти і загалом у розвиток території курорту Шацьких озер.

Читайте також : У Світязі обговорять детальний план пляжу.

Плануємо найперше облаштувати набережну озера Світязь в зоні відпочинку «Куточок рибалки». На ній передбачені велосипедні доріжки, ліхтарі, ігрові майданчики, торгові точки і все, що необхідне для комфортного відпочинку. Ми хочемо зробити все для того, щоб туристи були задоволені відпочинком на Шацьких озерах. Це важко, бо ми починаємо практично з нуля – багато років у цьому напрямку майже нічого не робилося. Проте ми зможемо, і вже наступного року гості нашого озерного краю побачать перші позитивні зміни.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024