У день села Мельники – веселощі, забави, та телевізор у лотерею

08 Серпня 2017, 17:10
8715

В день престольного свята на честь праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці, у Мельниках традиційно відзначили день села.

Розпочався день зі святкового богослужіння у Свято-Аннівському храмі, який у цей день відзначав 20 років з часу освячення місця під будівництво храму. Здійснив божественну літургію високопреосвященніший Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський, спільно зі священиками Шацького благочиння.

В обідню пору на сільському стадіоні стартували спортивні змагання: у футбольних баталіях серед двох команд із сіл Мельники та Забужжя сильнішими з рахунком 2:3 виявилися гості, а в перетягуванні канату виграли вже господарі. Визначили найсильніших в індивідуальних змаганнях у гирьовому спорті (Сергій Мохнюк, який підняв гирю 40 разів), висінні на перекладині, армреслінгу.

Продовжилося святкування дня села в оновленому сквері біля сільського Будинку культури. Завдяки спільним зусиллям селищної ради, благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині», місцевих лісівників та спонсорів сквер став справжньою окрасою села, місцем культурного відпочинку та дозвілля.


 

Щохвилини сквер наповнювався все більшою кількістю людей, для яких був організований ярмарок, частування різноманітною смакотою. Діти залюбки стрибали на батутах, підставляли свої обличчя та руки умілим майстриням для татуажу хною та фарбами.

Вітали гостей села та місцевих жителів з новозбудованої сцени ведучі Ольга Гайова та Юрій Дударчук, голова Шацької об’єднаної територіальної громади Сергій Віннічук (відзначив грамотами селищної ради уродженця села Мельники, заступника редактора «Волинської газети» Сергія Цюриця та сільського активіста Олександра Постернака), представник благодійного фонду «Патріоти Волині» Наталія Маленицька та помічник народного депутата Степана Івахіва - Володимир Бащук. А зустріли шанованих гостей та спонсорів свята запашним мельниківським короваєм, бо саме завдяки старанням Степана Івахіва та його фонду у селі жоден заклад соціальної сфери не залишився без його підтримки.

1

 

Окрім того, як заявила Наталія Маленицька, зачитавши вітальну листівку від народного депутата, в цьому році місцева школа стараннями депутата отримає 166 тис.грн. на тепломодернізацію (заміну 53 вікон на склопакети). І, як повідомив Сергій Віннічук, половина коштів уже надійшло на рахунки селищної ради.

В свою чергу Володимир Бащук, за багаторічною традицією, привіз головні призи для розіграшу у святковій лотереї: соковижималку, мікрохвильову піч та телевізор. Заодно він вручив подарунок батькам наймолодшого жителя села Мельники - Ірині та Андрієві Шульзі.

Ведучі відзначили призами наймолодшу подружню пару - новостворену сім’ю Михайла і Валентини Полінкевичів, які відгуляли весілля 22 травня, найкращу коровайницю Галину Кропивник, найкращу господиню та трудівницю Лідію Шевчик (жінка тримає у господарстві аж шість корів!), кращого ландшафтного дизайнера в селі Валентину Мороз, найстарішого жителя - учасника війни, підполковника Тараса Поцьоха, сільського активіста-масовика Марину Забродоцьку, багатодітні сім’ї Дударчуків та Постернаків, в яких виховується по п’ятеро дітей, найкращого сільського ветеринара Надію Земську, найстаршу сімейну пару Марка та Василину Монічів, найбільшого платника туристичного збору Світлану Ващук.


 

Не менш порадував святковий концерт. Пісенні дарунки звучали з вуст уродженки села Мельники Ірини Мокрушенко (Корнелюк), дуетів у складі Марини Забродоцької та Матвія Корнелюка, Марини Забродоцької та її одногрупниці Яни Юрчук, колективів «Молодички» та «Лісова пісня», місцевого дитячого вокального колективу «Барвінок», тріо районного Будинку культури «Red Rose», для учасників АТО співав бард Володимир Ващук, а для цінителів тонкого гумору гуморески прочитала Катерина Стаднік.

1

 

Гарячими оплесками зустрічали гостей-виконавців: Наталку Лихняк з міста Тернопіль, котра відпочивала у санаторії «Лісова пісня», дует з Луцька «Жива пісня». І неодмінно для мельниківців вже декілька років підряд свої пісні виконує народний артист України Василь Чепелюк.

1

 

Зрештою, відвідувачі свята дочекалися розіграшу лотереї, головний приз якої – телевізор – дістався Миколі Костецькому. Талант місцевих та приїжджих співаків змогли оцінити глядачі у конкурсі караоке, яке проводив В’ячеслав Лілякевич.

А на завершення святкової програми виступив спеціально запрошений гість – пародист Дзідзьо Андрій Семенчук, а також дивували майстерністю професіонали з фаєр-шоу, виступ яких спонсорував для мельниківців маєток «NESTER-House», що у с.Світязь (власник – Петро Нестерук).

І майже до самого ранку молодь веселилася на дискотеці.

Більше фото про те, як відзначали День села, дивіться тут.

3

2

1

1

1

1

1

2

2

2

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024