Як заощадити та заробити за допомогою сонця, - розкажуть у Світязі на семінарі

05 Серпня 2017, 10:15
1899

9 серпня в таборі «Супутник», що в селі Світязь, відбудеться дещо незвичний семінар. Місцевим жителям будуть презентувати рішення по використанню сонячної енергії.

Детальніше про захід розповідає директор ТОВ «Спеціалізовані енергетичні технології» Роман Михальчук.

- Що спонукало Вас організувати такий семінар?

- Ми не вперше проводимо подібні заходи, які на нашу думку повинні заохочувати всіх краян до застосування енергії сонця, а особливо в місцях зеленого туризму, таких як Шацькі озера.

- Які рішення по сонячній енергетиці є актуальними для нашої місцевості?

- Актуальними є всі наявні рішення, а саме: гаряча вода від сонця (ми будемо демонструвати як таке рішення працює на Світязі); автономні сонячні електростанції, там де немає електропостачання; «зелений тариф» як спосіб заробити та економити на енергії сонця.

- Яким чином можна заробити на сонці?

- Чинним законодавством створені всі необхідні умови для того, щоб заробляти на цьому як приватним домогосподарствам, так і промисловим підприємствам (організаціям).

- Чи можна самостійно виготовити колектор на гарячу воду?

- Ми на власному прикладі та досвіді в цьому переконалися та готові ділитися своїми напрацюваннями. Для цього виготовили і даруємо інструкції, знімаємо відео та широко популяризуємо можливості виготовлення та встановлення сонячних колекторів власноруч.

Долучайтеся до наших заходів, адже сонце не виставляє нам рахунків!

Одним із вдалих рішень для отримання гарячої води в літній сезон є термосифонні системи різної потужності. В цьому сезоні наша компанія вже реалізовувала проекти на Шацьких озерах. Дана установка дозволить власникам економити електроенергію та окупити вартість обладнання та встановлення за 1-2 туристичних сезонів. Гарантія на обладнання 36 місяців. Інвестиції в альтернативні джерела енергії – це екологічно, сучасно, зручно і ефективно! Дану установку можна побачити і скористатись на новозбудованій базі відпочинку в с.Світязь, пр. Набережний, 21 (поруч з Монастирем)

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024