В прикордонному селі Шацького району освятили храм святого пророка Іллі

03 Серпня 2017, 10:00
2383

На цю знакову подію, яка відбулася 29 липня, довго чекали настоятель храму протоієрей Дмитро Ковальчук та парафіяни. Велична церква, яку протягом п’яти років зводили силами парафіян та благодійників, стала окрасою прикордонного села і полегшила церковне життя вірян, які донедавна їздили на богослужіння в сусіднє Пульмо.

Подія освячення ввійшла в історію Шацького району ще й тим, що святкове богослужіння очолив Високопреосвященніший Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський.

Владику зустріли теплими словами вітань і короваєм на вишитому рушнику. Після чину освячення митрополит Володимир спільно з духовенством та вірними звершив урочистий хресний хід церковним подвір'ям. Під час проповіді привітав парафіян і численних гостей із величною подією– освяченням Дому молитви. Владика наголосив, що новозбудований храм – це частинка неба на землі, святиня, яка має стати справжньою скарбницею віри для парафіян.

-Ви зробили велику богоугодну справу – з допомогою Божою і нелегкою працею кожного в такий короткий термін побудували красивий храм. Сюди ви будете приходити, щоб розмовляти з Господом віч-на-віч, - наголосив Владика.

Долучилися до привітань Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, та Сергій Карпук, голова Шацької районної ради. Митрополит Володимир виконав приємну місію – нагородив церковною медаллю - за труди в ім’я Господа - старосту храму Олександра Кужеля, який, до речі, незабаром святкуватиме ювілей – 55 років від дня народження. Найближчим часом відзнаки за заслуги перед церквою отримають також помічник старости Ігор Грабовець і скарбник Галина Гавура.

Свято-Іллінський храм почали будувати 5 років тому. 8 жовтня 2012 року було звершене освячення місця під храм і закладено капсулу. Далі почалася довготривала і важка праця священика і церковної громади зі збору коштів на будівництво. Їздили по населених пунктах, колядували, ходили від хати до хати зі скринькою для збору пожертв. Долучилися до фінансування будівництва храму і благодійники, зокрема, народний депутат Степан Івахів і благодійний фонд «Патріоти Волині». В основному силами громади зводилися стіни храму, робився дах, виконувалися внутрішні роботи.

-Завдяки спільним зусиллям і молитвам ми маємо сьогодні гарний храм з двома хорами, якими керує регент Анастасія Веремчук. Всі внутрішні роботи виконані, є чудовий іконостас. Залишилося тільки розмалювати храм, а на зиму придбати котел на тверде паливо – щоб парафіяни змогли молитися в комфортних умовах, - розповідає священик.

Радісна подія освячення церкви об’єднала всіх вірних-парафіян у молитовній подяці Богові, Пресвятій Богородиці та покровителю храму святому пророку Іллі за всі отримані ласки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39