Змінили перелік доріг, які ремонтуватимуться в Шацькому районі

29 Липня 2017, 20:50
1596

Одним із найбільших пріоритетів для влади району та органів місцевого самоврядування в розвитку інфраструктури краю є ремонт та будівництво доріг. В цьому році в області продовжили експеримент, коли кошти від перевиконання з митниці спрямовували на ремонт автошляхів.

На початку року районною владою був затверджений перелік ремонту доріг району, але з часом він зазнав змін. Тож про те, які дороги таки будуть відремонтовані – розповідає голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець.

- В цьому році буде продовжуватись фінансування ремонт дороги Положево-Плоске-Кропивники на ділянці Вілиця-Кропивники, ремонт якої розпочали минулого року. Цього року Шацькою селищною радою закладено на її подальший ремонт 700 тис.грн. Аналогічну суму виділила селищна рада на продовження капітального ремонту дороги С-03-16-01 Шацьк-Мельники (на село). Незабаром можна буде проводити тендерні процедури для визначення підрядника, який буде виконувати будівельні роботи.

У планах було ремонт дороги Острів’я-Пульмо, адже в нас, якщо Пульмівська школа стане опорною, до цього навчального закладу будуть довозитись діти із с.Острів’я. А для цього потрібна нормальна дорога. Проектно-кошторисна документація вже є, але, на жаль, в районному бюджеті немає коштів на спів фінансування капітального ремонту цієї дороги. Не мають таких коштів і в сільських бюджетах (Піщанському та Пульмівському).

У планах було робити ремонт дороги Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтово на відрізку від центру Шацька до Світязя, на що мали б бути спрямовані кошти від перевиконання з митниці, але поки що, на жаль, ця дорога не була затверджена в області. Однак серед п’яти доріг області, які будуть ремонтуватися від перевиконань від митниці, потрапив відрізок дороги у с.Світязь протяжністю 1200 м (від Будинку культури с. Світязь до кінця урочища Куточок рибака), на якій передбачено будівництво велодоріжок, пішохідні зони, парковку для автомобілів, освітлення дороги з обох боків, на що вже виділено 5 млн.грн. з перевиконання від митниці. В комплексі з цим плануємо робити набережну у с.Світязь, де розробляється проект, який в майбутньому буде окрасою нашого району.

Робиться проект на ремонт дороги від церкви в смт Шацьк до с.Світязь, але коштів поки що на її капітальний ремонт немає. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром