У Шацькому районі не можуть вручити повістки призовникам на строкову військову службу

29 Липня 2017, 13:00
2370

Про те, як в районі проводиться робота з оповіщення призовників та військовозобов’язаних, інформував на оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації підполковник Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького районного військового комісаріату.

Відповідно до наказу Президента України, розпорядження голови Шацької райдержадміністрації наказом військового комісара «Про проведення призову на строкову військову службу по спецпризову до лав Національної Гвардії України» було надіслано розпорядження по сільських радах.

 Станом на сьогоднішній день повістки вручено 3 призовникам. Але двоє з ний принесли документи про навчання і мають право на відстрочку, третьому зроблено операцію, і на даний час він перебуває на лікуванні в Любомлі. Причиною того, що в Шацькому районі дуже низький відсоток оповіщення призовників, є те, що місцевими органами самоврядування не приділяється належної уваги на виконання розпоряджень військового комісара. «В сільради було надіслано по 4 розпорядження (розпорядження по оперативному резерву, територіальній обороні, по призову), і жодне з них не було виконано. Мені здається, що вони навіть не читали ці розпорядження. На сьогодні ми не можемо знайти навіть двох призовників. Якби з кожної сільради було хоча б по одному призовнику, планове завдання ми б виконали,» - зазначив військовий комісар.

Чи не найбільший резерв призовників мають такі населені пункти, як Шацьк, Світязь і Пульмо.

Руслан Кушнір, Пульмівський сільський голова, повідомив, що повістки буде вручати тільки разом із представником військкомату та поліції. Окрім того, зараз молодь практично неможливо застати вдома, і практично єдиним виходом є складання актів пояснення батьків. На даний час, за інформацією Василя Матвійчука, приблизно 50 протоколів військкоматом відправлено на виконавчу службу.

По Світязькій сільській раді за проведену роботу з оповіщення розповів сільський голова Микола Цвид: розпорядження отримали, працівник сільської ради вручила повістку одному жителю, цього тижня сільський голова обіцяє сам проїхатися по населених пунктах з повістками. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024