Joker Fest 2017: як у Шацьку пройшов грандіозний фестиваль електронної танцювальної музики

27 Липня 2017, 09:50
8837

Третій рік поспіль в урочищі Гряда, що у селищі Шацьк, проходить фестиваль електронної танцювальної музики Joker Fest. Наймасштабніша музична подія відбулася з 21 по 23 липня поблизу озера Світязь.  

Топові діджеї нашої країни та із-за кордону перетворили фестиваль на музичну казку для більш ніж 5-и тисяч осіб. Саме стільки людей зібралося на заході, – говорять організатори. Для порівняння, в минулому році подію відвідали 3,5 тисячі гостей. Тож кількість прихильників клубної музики щороку зростає.

А фестивалів електронної музики в Україні можна перерахувати на пальцях однієї руки. Тому волинському Joker Fest’у немає аналогів.

1

1

Joker Fest - це свято музики, молодості і краси. Вже третій рік ритмами клубної музики насолоджується молодь. Цьогоріч на фесті виступили близько півсотні діджеїв. Зокрема, на денній сцені свій сет відіграли Allegro, Glazkov, Tori, Sun Riser, Playard, Stone & Gibbon, Andy Solar, Edik Ayrapetov, Symanth, Pershyn & Marbaks, Anery та Rudboll.

А на нічній сцені запалювали Alisha, Mark Devite, Malya, Tianarie, NSSND, Dmitry Seer, Patrick Oushen, Dа Queen, Iversoon & Alex Daf,  Gidro, Ekvator & JXWL, Sunriser, Chucker, Djane Djoly, Raft Tone, Arston, Leat'eq, Wanna Wake та Mio.

Серед хедлайнерів вже другий рік гостей фестивалю радує діджей Omnia, український DJ та саунд-продюсер, що успішно представляє власну музику на світовий EDM-сцені. Був двічі включений в список 100 кращих діджеїв планети від престижного рейтингу DJ Mag Top 100 DJs, а також двічі ставав діджеєм №1 України (за версією TopDJ.ua). 

У коротенькому інтерв’ю журналістам нашого видання він поділився секретом, що ніколи не купався в озері Світязь і дуже жаліє про це, а ще розповів про свої творчі плани.  

- Євгенію, на фестивалі Joker Fest ти виступив вже удвічі. Скажи, чим відрізняється минулорічний фестиваль від сьогоднішнього?

- Мені здається, в цьому році фест енергійніший: помітно, що публіка стала більш відкритою та емоційнішою. А для мене, як діджея - це найголовніше. Я просто граю музику і хочу відчувати від людей позитив. То ж бажаю організаторам все частіше проводити подібні заходи. 

- Чи приїдеш на Joker Fest в наступному році, якщо запросять?

- Так, обов’язково!

- Чи купався ти в озері Світязь?

- На жаль, ні, адже мене забрали на сцену відразу з вокзалу. А зараз я мушу їхати до Львова в аеропорт, бо потрібно летіти.

- Протягом року ти випустив дуже багато нових треків? Коли з’явиться новий альбом від Omnia?

- Справді, треків вийшло багато за останній рік і їх буде ще більше. Випускати альбом заради того, аби він існував я не готовий. Тому просто презентуватиму свої роботи, тому що це набагато цікавіше для слухача.

Близько 120 кіловат звуку та спецефекти створили атмосферу свята для гостей з усієї країни та іноземців, адже щороку фестиваль відвідують жителі сусідніх держав. Один із них уже двічі відіграв на фестивалі у якості хедлайнера в третій день фестивалю. Безумовно, мова йде про білоруського діджея Arstonа, одного з провідних діджеїв світу, треки якого постійно здобувають підтримку від зірок світової EDM-сцени, таких як Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiesto, Hardwell, Axwell, Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Fedde Le Grand, W&W, Ferry Corsten, Dyro, Gareth Emery та багатьох інших.

«Був дуже радий закривати фестиваль в цьому році. Така енергія, що хочеться ще 5 сетів відіграти», - ділиться враженнями артист після виступу. 

Під час розмови діджей з радісною посмішкою згадує про грамоту, яку подарували йому організатори за участь в фестивалі та утішається малюнками від прихильниць.

- А що за малюнки тобі подарували?

- Дівчата від руки намалювали 2 моїх портрети і презентували мені! Це було так приємно і зворушливо! Не часто таке буває. Я прикріплю їх на стіні у себе вдома!

- Яке враження справила для тебе Україна?

- Завжди радий знову і знову повертатися в Україну. Я зрозумів, що тут дуже класна публіка. А ще приємні, чуйні і творчі люди, які постійно щось вигадують на подобі фестивалів.

- Тогоріч перед Joker Fest'ом ти виступив у Львові. А чи були в тебе гастролі сьогодні?

- Так, я відіграв на фестивалі Viva Braslav в Білорусі. А звідти відразу поїхав в аеропорт та прилетів в Україну.

- Чи маєш у планах випустити свій музичний альбом?

- Згодом з’являться декілька міні-альбомів (EP), а потім релізи.

- Чи відпочивав на озері Світязь?

- Ні, але дуже хотілося б. Просто часу на це не було, бо приїхав дуже пізно. Наступного разу обов’язково поплаваю в озері!  

Організатори фестивалю прагнули створити атмосферу, яка була б до душі кожному відвідувачу. То ж розваг вистачатило: vip лаундж-зона, кальян-бар, торгівельні точки, хенд-мейд, розваги на подобі тиру, польова кухня і фотозона. А смаки молоді вкрай вибагливі: доки одні курили кальян та смакували шашликами, інші охоче фотографувалися на фоні фестивального стенду.

1

За задумом організаторів фестиваль покликаний об’єднати прихильників світової електронної музики та створити умови для розвитку EDM-культури та підвищення рівня відпочинку українців. І це все на природі славетного курорту Шацьк, що дасть молоді повну свободу від метушні. 

Фестиваль став справжньою музичною та культурною подією літа для Гряди. Через наплив гостей у деяких кіосках навіть бракувало продуктів, а в готелях не було вільних номерів. Наметове містечко також відвідали вдвічі більше людей ніж тогоріч.

Тим часом в офіційних спільнотах фестивалю діджеї розпочинають ділитися своїми сетами. А його відвідувачі емоціями від яскравого відпочинку.

Богдан Ліпич

Дивіться більше фото із фестивалю в галереї.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024