Світязь: вмотивовані українці навчалися в Міжнародній літній школі соціальних інновацій

26 Липня 2017, 08:00
1800

З ініціативи Української соціальної академії 17-23 липня відбулася Міжнародна літня Школа соціальних інновацій та соціального підприємництва на озері Світязь.

Учасниками Школи стали 17 вмотивованих українців, які хочуть здійснити реальний соціальний вплив у суспільстві шляхом втілення власних проектів, - повідомляє Громадський простір.

 Учасники розвивали проекти за такими напрямками: освіта усіх вікових категорій, екологія, інклюзія, соціалізація людей похилого віку, працевлаштування вразливих верств населення.

В понеділок, 17 липня, Школа стартувала з лекцій про соціальне підприємництво в Україні та закордоном, які проводили Василь Назарук – менеджер Програми соціального інвестування Western NIS Enterprise Fund та Лілі Ляйріх – супервізор DHpreneur (DHBW Mannheim, Німеччина).

Другий день розпочався із вивчення методики дизайн-мислення для соціальних змін, тренінг проводив Едмонд Грейс – директор PeopleTalk – “Citizen Juries Shaping Government” (Ірландія). З Артемом Корнецьким (т’ютором та ментором Відкритого університету, автором навчального курсу «Соціальне підприємництво») учасники працювали над розробкою ідей, формулювали місії для соціальних підприємств в ігровій формі. Також учасники презентували свої ідеї.

1

 

Середу в Міжнародній літній Школі було присвячено бізнес-моделюванню. З учасниками працював Михайло Мельник – директор Української Соціальної Академії. Завданням кожного учасника Школи стало створення канви бізнес-моделі свого соціального підприємства. У цей день також відбувались індивідуальні консультації у наших експертів: Віктора Маштабея (Надзвичайного і Повноважного Посла України), Артема Корнецького та Лілі Ляйріх.

Четвертий день розпочався з вивчення вимірювання соціальної цінності з Лілі Ляйріх. Потім учасники працювали над своїми проектами, менторський супровід забезпечили Лілі Ляйріх, Віктор Маштабей та Гліб Буряк – доцент кафедри міжнародного бізнесу ІМВ КНУ ім. Т.Шевченка та Українсько-американського гуманітарного інституту “Вісконсинський міжнародний Університет” в Україні.

Бізнес-планування соціальних підприємств вивчали у п’ятницю. З основними засадами та специфікою бізнес-планування учасників знайомив Гліб Буряк. Також говорили про особливості менеджменту соціальних підприємств. Допомагали учасникам з розробкою проектів Віктор Маштабей, Михайло Мельник та Анна Грищенко – співзасновниця Благодійного магазину «Ласка».

У суботу учасники дізнались про маркетинг та позиціонування послуг і продуктів.  Анна Грищенко розповіла не лише теоретичні засади, а й провела кейс-стаді маркетингової складової Благодійного магазину «Ласка». У цей день також проводилась активна підготовка до фінальних презентацій проектів.

23 липня, у завершальний сьомий день інтенсивної програми відбувся пітчинг проектів учасників та урочисте вручення сертифікатів. Усього було представлено 11 вироблених бізнес-моделей. Кожен проект отримав фідбек, конструктивні рекомендації для подальшого розвитку та реалізації. Випускники Міжнародної літньої Школи будуть залучені в подальші проекти Української Соціальної Академії.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024