Про що на сесії районної ради звітували керівники установ

25 Липня 2017, 10:30
1512

На сесії Шацької районної ради звітували керівники медичних установ району та голови постійних комісій районної ради.

Затвердили депутати звіт про головного лікаря КЗ «ЦПМСД Любомльського і Шацького районів» про використання коштів міжбюджетного трансферту Любомльському районному бюджету на утримання установ охорони здоров’я Шацького району за І півріччя 2017 року, про що звітувала керівник установи Тетяна Васенько.

Так, на 2017 рік на утримання ФАПів району було виділено 4 млн. 218 тис.грн., з яких використано 2 млн.190 тис.грн (ці кошти були спрямовані на виплату заробітної плати медичним працівникам та адміністрації, придбання медикаментів, матеріалів та обладнання). Олександр Наумич попросив Тетяну Васенько звернути увагу на забезпеченість установ засобами гігієни (мило, рукавички, рушники). Також голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець попросив подати інформацію, в яких ФАПах району ще залишилось замінити вікна та двері (в останні роки заміна вікон та дверей по сільських медичних установах займалися з благодійного фонду «Патріоти Волині», з яким і планують продовжити цю роботу надалі).

Звітували на сесії голови постійних комісій районної ради Роман Вензловський (комісія з питань охорони здоров’я, культури, освіти, соціального захисту населення туризму, фізичної культури та спорту), та Ніна Хомич (комісія з питань сільського господарства, продовольства та земельних ресурсів), редактор газети «Шацький край» (про виконання своїх функціональних обов’язків фінансово-господарську діяльність об’єкта, збереження та ефективність використання майна).

Підтримали депутати звернення Ковельської районної ради до Кабінету Міністрів України, голів депутатських фракцій і груп Верховної Ради  та народних депутатів від виборчих округів Волині щодо перерозподілу рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, зокрема деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування (на даний час рентна плата розподіляється у державний та обласний бюджети, а місцеві бюджети, на території яких заготовляється деревина, отримують мізер).

Ухвалили районні обранці звернення до Верховної Ради, Президента України та Кабінету Міністрів щодо необхідності продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні. 

Іншої думки депутат Володимир Голядинець: «В Європі вже давно існує ринок землі. Україна залишається єдиною країною в Європі, де ринок землі ще досі залишається закритим.» Та Ольга Сахарук відзначила: таке рішення – не на часі, оскільки для відкриття ринку землі потрібно добре врегулювати законодавчу базу. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024