У Шацьку вчили вишивати стрічками

22 Липня 2017, 16:43
1814

Освітній проект «Школа підтримки культури та туризму» в зеніті, так само як і відпочинковий сезон у Шацькому районі.

Безробітні, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, охоче стають учасниками семінарів, що проводять в рамках цього проекту. Бо саме тут можна дізнатись і побачити багато цікавого, запозичити ідеї, досвід, практичні навики, отримати рекомендації та поради. Але надзвичайно цікаво проходять зустрічі, на яких демонструють свої вміння, навики й готові вироби місцеві майстри-умільці, – повідомляють у РЦЗ.

Черговий майстер-клас вишивки стрічками демонструвала днями місцева майстриня Людмила Захарченко. Вона захоплююче розповіла про походження цього виду рукоділля, яке зародилось ще в кінці 16-го століття, продемонструвала необхідні інструменти для занять стрічковою вишивкою, ознайомила з основними видами техніки вишивки та прийомів.

Всі учасники охоче практикувались в техніці стрічкової вишивки, бо майстриня охоче ділилась досвідом. Вона повідомила, де можна придбати матеріали та інструменти для цього виду рукоділля, дала корисні поради. На кінець зустрічі майстриня вразила присутніх, продемонструвавши свої роботи, від яких довго не можна було відвести очей.

Поширення досвіду, умінь та навичок з метою відродження народних ремесел та рукоділля сприяють сільському населенню визначитись у напрямку самозайнятості.

4


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024