Експерти вчили шачан енергоощадності та енергоефективності

20 Липня 2017, 18:30
1487

17-18 липня в Шацькій селищній раді відбувся черговий семінар-тренінг а рамках проекту CLEEN (Мережа місцевих організацій громадянського суспільства з питань енергоефективності), в рамках якого реалізовуватиметься проект «У пошуках енергоефективності: Шацьк та Велицьк разом».

Участь у семінарі взяли голова Шацької об’єднаної громади Сергій Віннічук, працівники апарату селищної ради, працівники Шацької райдержадміністрації, депутати селищної та районної ради, актив селища.


 

Чимало корисного учасники семінару почерпнули з розповідей організаторів заходу та експертів з енергоефективності Олександра Дея та Олександра Козакевича, від керівника проектів та програм у Громадська організація «Центр інновацій» Людмили Самчук.

Розповіли слухачам навчального семінару про угоду мерів та те, що може почерпнути від участі в цій угоді Шацька об’єднана територіальна громада.


 

Корисними стали поради про те, якими елементарними способами можна утеплити будинок, заклади соціальної сфери, що найкраще використовувати для опалення як будинків, так і великих установ.

Програма тренінгу передбачала  обговорення таких тем, як енергія навколо нас: практичні поради з енергозбереження; як економити ефективно на прикладі власної будівлі; відновлювальні джерела енергії: використовуємо ресурси, якими володіємо; зміни клімату та їх вплив на навколишнє середовище; надання теплих кредитів та інші фінансові інструменти.

Навчальний курс з енергоменеджменту та енергоаудиту дав поштовх учасникам тренінгу обдумувати такі ідеї, які будуть підвищувати енергоефективність як в житлових будівлях так і в ОТГ вцілому.


 

Наступні два дні експерти з енергоефективності працювали у Велицьку.

Довідково:

Угода мерів – загальна ініціатива Європейського Союзу за участю місцевих і регіональних органів влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищити енергоефективність та використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Підписанти Угоди беруть на себе зобов’язання зменшити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином «зеленому» економічному зростанню та підвищенню якості життя. Завдяки своїм унікальним характеристикам, Угода мерів позиціонується інститутами ЄС як виняткова модель широкого руху та багаторівневого управління, яка об’єднує місцеві, регіональні і національні сили задля досягнення цілей, пов’язаних зі зміною клімату і споживанням електроенергії.


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024