Випускники Смоляро-Світязької школи 1977 року вперше за 40 років зібралися на зустріч

15 Липня 2017, 11:30
5467

До загальноосвітньої школи І-ІІ ст. села Смоляри-Світязькі з’їхалися випускники 1977 року. 40 літ минуло з того часу, відколи вони вирушили в дорослий світ з рідного навчального закладу. Багато змінилося з тих пір – у кожного з вчорашніх школярів є діти і внуки, улюблена робота, здобутки і перемоги, якими пишаються, та плани на майбутнє.

Змінилися й самі випускники – цьогоріч вони вперше (!) зустрілися разом після закінчення школи, тому ледве впізнали одне одного. На порозі рідного навчального закладу їх гостинно зустрів директор школи Микола Оніщук, провів екскурс шкільними приміщеннями, продемонстрував новозбудовану їдальню. До речі, саме в теперішній їдальні був клас випускників 1977 року.

Душевно поспілкувалися, згадали незабутні шкільні роки, переглянули шкільний альбом, розповіли про себе. А ще подарували школі подарунок – ікону. Від душі посміялися, коли чоловіки влаштували змагання з підтягування на шкільному стадіоні. 55-річний рекордсмен зумів підтягнутися на перекладині 10 разів!

Були на зустрічі і сумні моменти – випускники пом’янули свого класного керівника Віктора Олексійовича Пеха, який не дожив до сьогоднішнього дня, та п’ятьох однокласників. Також відвідали їхні могили.

Людям, які приїхали здалека, цікаво було пройтися стежками-дорогами рідного села, побувати на озері Прибич, подивитися, як з нього «качають» сапропель.

Кожна мить наповнювала радістю, щастям, дарувала відчуття легкості і безтурботності. Всі ці емоції та переживання не пройшли даремно – випускники знову запланували зустрітися через 5 років.

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024