Хто переміг у районному конкурсі місцевих ініціатив

14 Липня 2017, 14:55
1637

 Наприкінці квітня Шацька районна рада оголосила інвестиційний конкурс проектів між навчальними закладами району, написання яких допоможе вирішити проблемні питання шкіл.

Про це повідомляє сайт Шацької районної ради.

Організували змагання для того, аби навчити самостійно залучати кошти з різних джерел, а також брати безпосередню участь в реалізації проектів. Адже лише деякі навчальні заклади району мають практику проектної діяльності. Бюджет конкурсу складає 200 тисяч гривень, які передбаченні з залишків освітньої субвенції. Обов’язковою умовою є співфінансування не менше 5% від загальної суми витрат, необхідних для реалізації проекту.
На розробку і написання проектів школи району мали місяць. Однак, участь взяли лише 3 школи, а саме Підманевська, Піщанська та Світязька, які написали і вчасно подали заявки встановленої форми. Всі проекти відповідають вимогам до участі в конкурсі та були передані до розгляду конкурсній раді.
Так, навчальний заклад с. Підманево потребує поточного ремонту, проведення якого зменшить енерговитрати. А саме реконструкції покрівлі, утеплення зовнішніх стін, опорядження фасадів. Завершити ремонтні роботи конкурсанти обіцяють за 4 місяці. Вартість проекту складає 105 тис. грн, з районного бюджету просять 100 тис.
Піщанська загальноосвітня школа хоче придбати спортивний інвентар, а саме 20 пар бігових лиж, мобільного тенісного столу, футбольні та волейбольні м’ячі. Вартість проекту – 31 тис. грн, з них 29 тис 450 грн співфінансування з районного бюджету.
Проект Світязької ЗОШ «Тепла школа» передбачає заміну труб системи опалення, промивку секцій радіаторів та їх модернізацію. Термін реалізації проекту становить 2 місяці, загальна вартість – 110 тис. грн, в тому числі з районного бюджету – 100 тис.

До конкурсної ради ввійшли депутати районної ради, представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, незалежні експерти та спеціалісти. Згідно положення конкурсу конкурсна рада може приймати рішення про розмір фінансування проектів. Тому, одностайно прийнято рішення розділити бюджет конкурсу на трьох учасників: по 90 тис. грн. Світязькій та Підманевській школам та 20 тис. грн. Піщанській школі.
Звертаємо увагу, що до конкурсу не долучилися інші школи, можливо причиною є відсутність у них проблемних питань, які вирішуються залученням коштів. 
Вітаємо конкурсантів і нагадуємо, що реалізувати проекти потрібно до 25 грудня 2017 року. На всіх публічних заходах та підготовлених матеріалах проекту, згідно положенню про конкурс, переможець повинен зазначати, що реалізація проекту здійснюється за рахунок коштів районного бюджету.

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39