В районі учасникам АТО пропонують пройти професійну адаптацію

08 Липня 2017, 09:05
1632

Про професійну адаптацію учасників АТО на оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації інформували Валерій Андросюк, заступник начальника управління соціального захисту населення, та Мирослава Терета, директор Шацьткого районного Центру зайнятості.

Як повідомив Валерій Андросюк, з обласного бюджету розподілено кошти між управліннями соціального захисту населення, Шацький район на це отримав 16 тис.грн. Паспортом Програми передбачено середню витрату на проведення професійної адаптації одного учасника АТО – 5 тис. 366 грн. Тому на виділену з області суму можуть пройти професійну адаптацію лише три особи.

В управлінні соціального захисту створено реєстр учасників АТО, які виявили бажання пройти професійне навчання (загалом - 15 осіб). Двоє осіб будуть навчатися на водіїв категорії В (подані заявки, навчання розпочнеться з 5 липня), виявили бажання й інші учасники АТО пройти професійну адаптацію за такими спеціальностями, як водії-трактористи сільськогосподарського виробництва (3 особи), слюсар по ремонту автомобілів (1), лицювальник-плиточник(1). Але проблема в тому, що ці заклади знаходяться в Луцьку, тому учасникам АТО доведеться з власної кишені оплачувати проживання.

В свою чергу Мирослава Терета повідомила, що на обліку в центрі зайнятості перебуває 28 учасників АТО, працевлаштовано на службу за контрактом 1 особа.  За 6 місяців цього року установи звернулося 8 учасників АТО, а станом на 1 липня мають статус безробітного 15 колишніх бійців.

Щомісячно в останній четвер в центрі зайнятості проходять засідання «Клубу учасників АТО», до яких залучаються спеціалісти Шацького бюро безоплатної правової допомоги, районного військкомату.

Вкотре голова райдержадміністрації Василь Голядинець просив керівників установ Центру зайнятості,  управління соціального захисту, а також районного військкомату оперативно інформувати учасників АТО про пільги, можливості реабілітації та навчання, сприяти працевлаштуванню

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром