Випускник з Шацька Ігор Віннічук здобув найвищий бал на ЗНО

07 Липня 2017, 18:55
3979

Одним із сімох випускників волинських шкіл, котрі здобули найвищі 200 балів на зовнішньому незалежному оцінюванні з окремих предметів, є одинадцятикласник НВК ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт Шацьк Ігор Сергійович Віннічук.

Найвищі 200 балів хлопець здобув у ЗНО з математики.

Як розповідає батько випускника Сергій Віннічук (він є головою Шацької селищної ради), син ще з першого класу любив цей предмет, легко давалися задачі.

«Мабуть, у нього це передалося по спадковості від мене,» - каже, сміючись, Сергій Миколайович.

Протягом одинадцяти років навчання в школі Ігор жодного разу не ходив до репетитора з математики, усі теми розумів на уроках. Коли пропускав якийсь урок через хворобу – вчив самостійно, що нерозумів – запитував у вчителя Любові Адамівни Дударчук. Саме вона дала Ігореві ті знання та розуміння основ математики, котрі на ЗНО підтвердили рівень його знань та рівень викладання вчителя.

Ігор не є медалістом (до срібної медалі хлопець трошки не дотягнув), але від цього не засмучується. Він був упевнений у своїх силах, що здасть ЗНО на високий бал. Пробне ЗНО, яке складав весною, написав дуже добре. Окрім ЗНО з української мови та літератури, математики, складав екзамени з географії та фізики, з яких також отримав хороші бали.

Після того, як після екзамену з математики звірив свої відповіді в Інтернеті з правильними, був упевнений, що напише на 198 балів. Але у підсумку отримав цілих 200.

Ігор - не лише математик. Він ще й любить музику, декілька років займався у Шацькій дитячій музичній школі.

Майбутнє хлопець хоче пов’язати з прикладною математикою, інформаційними технологіями та кібернетикою, тому після ЗНО подаватиме документи в три вищі навчальні заклади: Київський політехнічний університет, Львівський та Луцький.

У тому, що Ігор став першим випускником, котрий склав один з предметів ЗНО на найвищий бал, є заслуга вчителя математики вищої категорії, вчителя-методиста Любові Адамівни Дударчук. Хоча щороку декілька учнів Любові Адамівни здобувають більш ніж 190 балів на ЗНО. В цьому році троє учнів Любові Дударчук також отримали більш ніж 190 балів з математики.

Як розповідає вчитель, Ігор чотири роки вивчав предмет поглиблено у профільному математичному класі. Не пропускав й індивідуальних занять у школі, які проводили відповідно до шкільної програми.

«Ігор з самого початку зацікавився математикою, було видно, що це йому подобалося. Але саме в старших класах ще більше розвинулися його математичні здібності. Брався за розв’язування складних завдань, додаткових, щось вдавалося, а щось – ні. Тоді пояснювала. Та він і сам у класі був за консультанта своїм однокласникам. Бувало, приходжу у клас на урок, питаю, що незрозуміло у домашньому завданні. Діти кажуть, що Ігор нам уже все роз’яснив. Це також давало хлопцеві більше розуміння математики. А головне - хто старається, хто хоче вчитися - обов’язково досягне результату,» - говорить Любов Адамівна.

Вітаємо Ігоря з успіхом та бажаємо, аби його мрії про вступ до вищого навчального закладу обов’язково здійснилися!

6
Родина Віннічуків
Родина Віннічуків

 

Віта Шепеля

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024