Як не потрапити на гачок шахраїв при отриманні водійського посвідчення

07 Липня 2017, 18:00
1719

У першому півріччі 2017-го року сервісні центри МВС Волинської області видали посвідчення водія 19 400-м особам, 5 549 з яких отримали зазначені посвідчення вперше (у решті випадків при відкритті нових категорій, після втрати/викрадення).

Разом з цим нагадують, що з 1 липня іспити для отримання посвідчення водія складаються за новими екзаменаційними питаннями зі знань Правил дорожнього руху. Оновлення теоретичної частини іспиту є одним з надважливих кроків впровадження нових стандартів складання іспитів для отримання посвідчень водія. Тепер людина не буде стикатися з такими проблемами, як: невідповідність питання категорії, низька якість зображення на ілюстративних матеріалах до питання, не буде робити помилки у випадках наявності двох правильних відповідей, складних або заплутаних формулюваннях, – повідомляють у Регіональному сервісному центрі МВС у Волинській області.

«Перед впровадженням нових тестів протягом березня-квітня 2017 року Головний сервісний центр МВС провів всеукраїнське громадське онлайн-обговорення екзаменаційних питань з правил дорожнього руху, в якому взяли участь більше 300 мешканців Волинської області - це і пересічні громадяни, і викладачі профільних навчальних закладів. Загалом мета полягала у тому, аби громадяни могли напряму висловити свої пропозиції та зауваження стосовно нових екзаменаційних питань до їх введення в дію та долучитись до створення вдосконалених тестів» – зазначає керівник Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області Олександр Малашко.

Аби унеможливити будь-які зловживання шахраїв, які «видурюють у довірливих земляків гроші, начебто, за сприяння в отриманні посвідчення водія» (випадок, описаний в інформ-матеріалі офіційної веб-сторінки Поліції Волині у мережі Facebook від сьогодні, 07.07.2017), повідомляємо, що станом на липень 2017 року вартість складання теоретичного та практичного іспитів становить 26 гривень, а бланк посвідчення водія  — 201 гривень. Тож, застерігаємо, що не потрібно звертатися до сторонніх осіб, котрі вас можуть ввести в оману чи ошукати при отриманні даної послуги.

Інформацію про порядок отримання послуг можна знайти на сайті Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області vol.hsc.gov.ua, отримати консультацію - на офіційній Фейсбук-сторінці «Сервісні центри МВС у Волинській області» https://www.facebook.com/scvolyn/ або за телефоном (0332 77-19-74.)




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024