Контрабанда в небесах: сліди помітили в Шацькому районі

07 Липня 2017, 10:30
2205

Державна прикордонна служба України продовжує активні заходи щодо протидії протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі й з використанням малих та безпілотних літальних апаратів, 15 з яких були затримані у минулому році. За всіма випадками були відкриті кримінальні провадження.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

З початку цього року зафіксовано 53 випадки порушення державного кордону малими літальними апаратами, за допомогою яких незаконно переміщуються тютюнові вироби, наркотичні речовини, зброя та нелегальні мігранти.

Так, 6 липня 2017 року у Волинській області на відстані 30 км від державного кордону відслідковувався політ малого літального апарату в межах Любомльського, Шацького, Старовижівського районів (до 60 км від лінії державного кордону). У результаті вжитих заходів пошуковою групою за 2 км від населеного пункту Кукуріки Старовижівського району встановлено місце можливого зльоту та посадки малого літального апарату, затримано особу, можливо причетну до організації протиправної діяльності, яка своїми діями забезпечувала політ (зліт-посадку) вказаного малого літального апарату.

У зв’язку з цим, Державна прикордонна служба України звертається до свідомих громадян за допомогою у встановленні фактів використання малих літальних апаратів з протиправною метою, підготовки до порушення кордону, виявлення підозрілих осіб і транспортних засобів в населеному пункті, проліт малих літальних апаратів, а також місць можливого зльоту та посадки. 

Інформацію щодо незаконного використання малих чи безпілотних літальних апаратів, що незаконно перетинають державний кордон, просять повідомляти у Державну прикордонну службу України на телефон довіри:(044) 527-63-63 або (067) 466-78-62.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024