У Шацькому лісовому коледжі стартувала вступна кампанія

06 Липня 2017, 12:55
3759

З 1 липня у Шацькому лісовому коледжі імені Валентина Сулька запрацювала приймальна комісія. Її очолює директор коледжу Ігор Жмурко. До складу комісії входять також викладачі Василь Маротчак (заступник голови), Тетяна Натальчук (відповідальний секретар), Тетяна Божук та Роман Сулім.

Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Після закінчення 9 класів подали заяви на спеціальність «Лісове господарство» вже 30 вступників, на «Бухгалтерський облік» та «Лісозаготівля і первинна обробка деревини» – по 7. Про це розповів Василь Маротчак.

Серед них в основному вихідці з ближніх районів області – Шацького, Любомльського, Турійського, Ковельського та інших.


 

Втім, серед вступників є й представники інших областей. Зокрема Назар Конопелька приїхав із м. Хмельницький. Хлопець закінчив 9 класів ЗОШ №23 із доволі високим рівнем знань (середній бал атестату – 9, 2), вирішив вступати до лісового коледжу. Про професію лісівника дізнався від рідного дядька Івана Каліщука, який працює інженером лісових культур у ДП «Любомльське ЛГ».

– Свого часу він також закінчував Шацький лісовий коледж, – розповідає мама хлопця Тетяна Конопелько. – Саме Іван Миколайович і порадив нам для навчання цей навчальний заклад. Назар із ним уже об’їхав усі любомльські ліси, знає, чим займаються лісівники. Йому і дядькова професія, і сам коледж припали до душі, тож сподіваємося, що у нашій родині з часом на одного лісівника стане більше.


 

– Для вступників після 9 класів прийом документів здійснюватиметься до 14 липня, – уточнює секретар приймальної комісії Тетяна Натальчук і наголошує: – Вступники особисто подають заяву про вступ.

Правила вступної кампанії викладені на сайті коледжу. Члени приймальної комісії ще не можуть назвати точну кількість державних місць на кожну із спеціальностей. Та, на думку заступника голови приймальної комісії Василя Маротчака, все залишиться у торішніх рамках: після 9 класів – 76 місць на «Лісове господарство», 14 – на «Лісозаготівлю та первинну обробку деревини», 16 – на «Бухгалтерський облік», ще 15 державних місць повинно бути і на «Лісове господарство» для тих, хто закінчив 11 класів. Передбачена у коледжі також платна форма на заочну форму навчання.


 

Випускники 11 класів для вступу у коледж на денну і заочну форму навчання мають право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий у 2016 та 2017 роках із порогом «здав» 100 і більше балів, з результатами зовнішнього оцінювання, залежно від обраної спеціальності, з української мови та літератури (обов’язково для всіх спеціальностей) та математики, біології й історії України на вибір. Випускники 9 класу здають вступні випробування з української мови (диктант) та математики (тести).


 

Окрім основних спеціальностей, студенти мають можливість здобути також робітничі: лісоруб ІV розряду(для хлопців), робітник зеленого господарства ІІІ розряду (для дівчат), таксидерміст та оператор комп’ютерного набору.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром