Відбувся семінар для посадових осіб та депутатів Шацької ОТГ

04 Липня 2017, 13:02
1381

29 червня на базі Шацької селищної ради відбувся навчальний семінар «Органи самоорганізації населення. Чому без них не обійтись в об’єднаних громадах?», організований Володимир-Волинським місцевим центром з надання БВПД та Шацьким бюро правової допомоги спільно з громадською організацією «Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії» за участі посадових осіб органів місцевого самоврядування, представників активної громадськості.

Основною метою заходу було надати практичні поради та приклади, яким чином ОМС можуть сприяти самоорганізації населення, які переваги та додаткові можливості територіальна громада отримає від створення та розвитку органів самоорганізації населення, – ідеться на сайті Волинського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Процеси реформування, котрі на сьогодні відбуваються в громадах Волині, виводять поняття «самоорганізація» на новий рівень. Місцева влада повинна не лише створити ОТГ, а й забезпечити послідовний розвиток громади, що зумовить поступове наповнення бюджету, розвиток малого та середнього бізнесу, створення додаткових робочих місць та ін. Втілити усі ці завдання в життя неможливо без підвищення громадської активності, правової освіти, відповідальності населення та залучення їх до участі в основних процесах, котрі відбуваються у громаді.

Про етапи створення та легалізацію органів самоорганізації населення розповіли присутнім голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Ірина Гайдучик та експерт World Bank Group у Волинській області Петро Лавринюк.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром