Мешканців Шацької ОТГ турбує маршрутне сполучення до райцентру

04 Липня 2017, 12:16
1785

Нещодавно голова Шацької районної державної адміністрації Василь Голядинець здійснив виїзний прийом громадян на території Шацької об’єднаної територіальної громади за участю секретаря Шацької селищної ради Людмили Цевух та старости Прип’ятського округу (до якого належать села Плоске, Вілиця, Кропивники та Прип’ять) Івана Гінчука.

Під час виїзного прийому до керівника району звернулися місцеві жителі з питаннями щодо маршрутного сполучення до районного центру, ремонту доріг комунальної власності, освітлення населених пунктів, проведення ремонтних робіт в сільських клубах та інші, – повідомляють у Шацькій ОТГ.

Із деяких питань відповіді надали одразу, інші направили на розгляд та до виконання керівникам відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації.

Також одним із важливих питань, які обговорювалося під час виїзного прийому громадян – щодо децентралізації влади, реформи місцевого самоврядування.

Василь Володимирович відзначив,  що держава відкриває можливості для того, щоб громади могли більше отримувати доходів і, відповідно, на свій розсуд більше розпоряджатися видатками по місцевих бюджетах.

На відміну від централізованої системи, де є один уряд, українці матимуть поліваріантність. І від впливу громадян це реально залежатиме. В Україні має бути побудована проста та логічна система самоврядування, яка покликана забезпечити нормальне та комфортне життя для громадян у містах та селах.  

Після завершення прийому представники влади відвідали заклади соціальної сфери, які розміщені на території старостинського округу та поспілкувалася з представниками трудових колективів.

Основними темами у спілкуванні були: співпраця всіх владних структур та громади, вжиття усіх необхідних заходів щодо соціального захисту громадян для належної роботи закладів соціальної сфери та прогресивного розвитку територіальної громади.

Голова райдержадміністрації відзначив й те, як школярі села Прип'ять разом з учителем образотворчого мистецтва Василем Карпуком розмалювали автобусну зупинку в кольори сонця і неба, ще й зробили патріотичний напис: «Боже великий, єдиний, нам Україну храни». Не забули увічнити і символи озерного Шацького краю: хвилі, кораблик, рибок і щедре сонце.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024