Стрийська єпархія організувала відпочинок для підопічних на Шацьких озерах

02 Липня 2017, 19:39
2029

З початком літа працівники проекту «Центру розвитку та дозвілля для дітей та молоді» БФ «Карітас Стрийської Єпархії УГКЦ» організували табір для своїх підопічних на Шацьких озерах.

Численна група дітей розмістилась на базі неподалік від селища Шацьк на Волині, в сосновому лісі та лише 250 м від найбільшого озера серед груп Шацьких озер – Світязь, що є частиною Шацького національного природного парку. Це ідеальне місце для купання – надзвичайно прозора, багата на срібло вода, чисте піщане дно, а глибина збільшується поступово.

Під час табору учасники брали участь у творчих конкурсах, естафетах, танцях, бансах, а також, завдяки добре продуманій програмі, дізналися багато цікавого на спільних духовних науках, – повідомляють у Стрийській єпархії УГКЦ. Впродовж таборування вихованці відвідали парк активного відпочинку «База Верхолаза». Мотузковий парк – це новий формат активного і екстремального відпочинку. Проходячи смугу перешкод з чергуванням мотузок, дощок, сіток, колодок, діти мали можливість відчути себе верхолазами чи альпіністами. Різна складність перешкод робить мотузковий парк доступним як для дітей так і дорослих. Мотузковий парк – це не тільки море адреналіну і позитиву, а й чудове тренування м’язів, витривалості, спритності, вміння володіти своїм тілом, як спосіб побороти в собі страх висоти і розвинути впевненість у своїх силах, відчути смак перемоги.

Під кінець табору дітям організували екскурсію Шацькими озерами та визначними пам’ятками місцевості, під час якої  діти дізналися про історичні факти та легенди краю, про місцеву флору та фауну. Одним із пунктів екскурсії був дуже дивний об’єкт який веде спостереження за космічними процесами – радіотелескоп «Уран 3». Розташований радіотелескоп у селі Світязь практично на самому березі озера . Інформаційно-вимірювальний комплекс надає можливість розвинути експериментальні дослідження атмосферно-іоносферних зв’язків, які виникають в нижніх шарах атмосфери, невід’ємною частиною яких є акустичні збурення – землетруси, виверження вулканів, запуски ракет, потужні вибухи. На сьогоднішній час це єдиний у світі радіотелескоп, який працює у декаметровому діапазоні радіохвиль.

На завершення табору – традиційна «Королівська ніч», яку дуже чекали всі учасники. Втомлені, але щасливі, з великою кількістю позитивних вражень та емоцій  повернулися додому.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024