Cесія районної ради: для поліції закуплять відеореєстратори, а в Ростані виставлять землю на аукціон

01 Липня 2017, 12:00
2525

29 червня під головуванням Сергія Карпука, голови Шацької районної ради, відбулася 17-а позачергова сесія районної ради  сьомого скликання.

На порядок денний були винесені декілька питань, у вирішенні яких не можна зволікати. Так, депутати проголосували за внесення змін до Комплексної програми профілактики правопорушень у Шацькому районі на 2016-2020 роки, передбачивши закупівлю 4-х нагрудних відеореєстраторів  для працівників секторів реагування патрульної поліції Шацького відділення поліції та 2-х автомобільних відеореєстраторів.

Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2017 рік, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів, що споруджуються із залученням коштів районного бюджету, інформувала Ольга Романська, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Шацької РДА. Зі слів Ольги Панасівни, кошторисну зарплату, у визначенні якої були використані дані підрядників ТзОВ «Будівельник», ПП «Профелітбуд», ДП «Волинський облавтодор», пропонується встановити в розмірі 5, 332 грн., що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8 для звичайних умов будівництва. Депутати одноголосно прийняли відповідне рішення.

Віталій Юрчук, в.о. начальника відділу у Шацькому районі головного управління Держгеокадастру у Волинській області, подав на розгляд депутатів для подальшого затвердження технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель державної власності. Як наголосив Віталій Миколайович, мова йде про п’ять земельних ділянок за межами населених пунктів Ростанської сільської ради загальною площею 37,6 га. Ці ділянки головне управління Держгеокадастру планує виставити на аукціон. Використовуватиметься земля для вирощування лохини. З оренди земельних ділянок  бюджет Ростанської сільської ради поповнюватиметься щорічно на 30 тисяч гривень орієнтовно. З цього питання обранці громади теж прийняли схвальне рішення.

Наостанок Віктор Плейтух, перший заступник голови Шацької РДА зачитав присутнім звернення депутатів Шацької районної ради до головного управління національної поліції у Волинській області. У зверненні обранці просять начальника головного управління Петра Шпигу залучити до співпраці працівників національної поліції, у межах наданих їм повноважень, для забезпечення публічної безпеки і порядку, з метою запобігання правопорушень на екологічному посту в урочищі Венське.

Під час обговорення депутат Ніна Хомич відзначила, що такий же екологічний пост, як на Венському, потрібно встановити і на кордоні з Біоруссю – сусіди є частими гостями у районі, приїздять на ринок, на відпочинок. На думку депутата Анатолія Бубели, плату потрібно збирати не з усіх приїжджих – виняток можна зробити для тих, хто їде до родичів чи на закупи. Підсумувала все сказане депутат Ольга Сахарук, наголосивши, що плата береться не за відпочинок, не за проживання чи паркування, а за відвідування території Шацького національного природного парку.

-Неможливо буде визначити, куди саме прямують люди – при такому вибірковому неоднозначному підході туристи просто-напросто навчаться не вносити плату. Тому платити мають усі, хто в’їжджає в територію заповідної зони, - зауважила Ольга Петрівна.

Депутати погодилися з колегою і прийняли позитивне рішення про необхідність підсилення поста працівниками поліції.

Щодо екологічного поста на кордоні з Білоруссю, то депутат Володимир Найда відзначив, що це питання вивчається на державному рівні і може мати позитивний результат через декілька років.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром