Що залишилось після вандалів на озері Чорне

02 Липня 2017, 11:00
2629

Більше п’яти років тому на березі озера Чорне громадська організація «Добровільне об’єднання» встановили альтанки для відпочинку, лавочки, обгородили територію пляжу та зони відпочинку, встановили смітники.

Такій ініціативі раділи не лише жителі селища, для яких улюблена зона відпочинку  стала ще більш комфортною, а й заїжджі відпочивальники, котрі шукали тиху місцину.

Проте з кожним роком людська жорстокість, свинство та недбалість змінювали цю місцевість. І не в кращу сторону.

Коли сцена ще два роки тому була більш-менш придатною, а загорожі до громадських вбиралень також мали нормальний вигляд, то тепер на ці об’єкти без жалю та злості дивитись неможливо. Хіба те, що сцена не використовувалася для проведення заходів, є причиною її нищити?

Невже комусь заважало дерев’яне риштування на сцені? А біля туалету?

Минулого року КП «Будинкоуправління» замінило огорожу біля однієї частини вбиральні. А на початку цього літа вандали добралися й до другої дерев’яної конструкції.

Багато хто запитує, куди дивиться Шацька селищна рада, невже там не можна навести порядок?

Натомість Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, каже, що виділяти кошти селищний бюджет на ремонт тих об’єктів, які не знаходяться на балансі селищної ради (вони належать «Добровільному об’єднанню»), не має законного права.

«Окрім того, це є прибережною смугою, і відповідно до законодавства, на цій території, як мені пояснили в екологічній службі області, селищна рада має право лише покосити та раз на п’ять років посіяти траву», - розповів Сергій Віннічук.

Та додав: «Шацька селищна рада не проти виділяти кошти на благоустрій прибережних територій. Але все повинно бути в рамках закону. Поки, аби поремонтувати паркан та місток на озері, будемо співпрацювати з ДП «Шацьке УДЛГ» та іншими структурами. Спілкувався щодо цього питання і з представниками «Добровільного об’єднання». Будемо шукати шляхи вирішення питання».

1

1

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024