Голова Шацької райдержадміністрації привітав жителів району з Днем Конституції

28 Червня 2017, 14:00
1258

Щиро вітаю усіх з великим державним святом – Днем Конституції України.

Уже 21 років Основний Закон є правовим базисом Української держави, розвитку суспільства та утвердження демократії.

28 червня 1996 року назавжди залишиться видатною подією в сучасній історії нашого народу. Україна обрала шлях незалежного розвитку та закріпила це в Конституції. З прийняттям цього історичного акту український народ  отримав  найцінніше: право на самовизначення, а Держава стала незалежною, демократичною, суверенною та соборною.

Під час Революції гідності громадяни вийшли на вулиці міст України саме на захист своїх конституційних прав і проти узурпації влади.

Сьогодні українці також відстоюють визначені в Основному Законі непохитні цінності – незалежність і територіальну цілісність своєї держави.

Зберігаючи ключові принципи і положення, Конституція в сучасних динамічних історичних умовах повинна адекватно реагувати на глобальні зміни та виклики часу.

Керуючись прагненням привести рівень життя українців до стандартів розвинених європейських країн, ми повинні долучатись до проведення роботу над удосконаленням положень Основного Закону. Головна ідея наступних конституційних змін – побудова сильної держави через добробут і сталий розвиток громад.

Нашим завданням є максимально наблизити систему врядування до людей через процеси децентралізації. Місцевим громадам буде передано увесь обсяг повноважень, які вони здатні ефективно забезпечити. Решту обов’язків має залишити за собою держава, піклуючись передусім про забезпечення суверенітету та неподільності України, про її впливовість і авторитет у світі.

Демократичний розвиток ніколи не був легким, тож наберемося терпіння та віри у те, що наступні покоління українців будуть жити у зовсім іншій країні, яку з гордістю можна буде назвати конституційно розвиненою та правовою європейською державою.

Дорогі шачани, вітаючи вас із визначним державним святом, хочу побажати вам впевненості, сили, гідності та усвідомлення захищеності своїх прав, всього того, що дає нам Конституція, нести високе звання громадянина Української держави.

Від усього серця зичу вам міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень на благо рідної Батьківщини.    

Слава Україні!

Голова Шацької районної державної адміністрації      Василь Голядинець

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024