Сезон відпочинку: як підготували пляжі на озерах

28 Червня 2017, 09:10
2300

На Волині визначено 40 місць масового відпочинку населення на водних об'єктах.

З початку року в області на водних об'єктах загинуло вже 17 громадян, з яких 3-є дітей. Про це проінформував начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 26 червня, – повідомляє офіційний сайт Волинської облдержадміністрації.

Зокрема Володимир Грушовінчук розповів про організацію діяльності водолазно-рятувальної служби на водних об'єктах області в літній період.

Варто зазначити, щороку в області на водних об'єктах гине близько 40 громадян. Голова облдержадміністрації видав доручення щодо гарантування безпеки людей на водних об'єктах області. Цим дорученням передбачено ряд заходів, зокрема це здійснення організаційної та профілактично-роз'яснювальної роботи серед населення з питань безпеки поведінки на воді, обстеження та очищення від сторонніх предметів на акваторії, відведення для купання людей, обладнання місць масового відпочинку у відповідності з умовами правил охорони життя людей на водних об'єктах України та створення рятувального посту з організацією на них чергування матросів-рятувальників.

"Станом на сьогодні в області визначено 40 місць масового відпочинку населення на водних об'єктах у літній період. У 2016 році було 42, зменшено у Луцькому на Ратнівському районах. Тож задля забезпечення місць масового відпочинку населення на водних об'єктах області до купального сезону на всіх 40-ка об'єктах проведені роботи щодо обстеження на акваторії, створено 30 рятувальних постів, ще 5 розпочнуть свою роботу після 1 липня, після заїзду на відпочинок дітей. Це один в Горохівському і чотири в Шацькому районах. У 5-ти місцях масового відпочинку рятувальні місця не створено, зокрема 2 у Ківерцівському та 3 у Турійському районах. Також з поточного року підготовлено 89 матросів-рятувальників, які виконують свої функції щодо охорони життя людей на воді у зоні відповідальності", – зазначив Володимир Грушовінчук.

Із його слів, не всі керівники органів місцевого самоврядування визначають земельні ділянки на водний простір, придатний для організації пляжів та місць відпочинку населення на водних об'єктах у літній період. Так, не визначено жодного місця у місті Володимир-Волинську та Володимир-Волинському, Локачинському і Ратнівському районах.

Окрім цього, задля оперативного реагування на можливі нещасні випадки на водних об'єктах області у літньо-купальний сезон 2017-го року в постійній готовності до дій за призначенням перебувають сили та засоби групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС України у Волинській області. Нещодавно у підрозділі, зі слів керівника, пройшли організаційні й штатні зміни, зокрема значно збільшено чисельність водолазного складу. Тож наразі підрозділ складається з двох водолазно-рятовальних відділень, які дислокуються у місті Луцьку та у селі Світязь Шацького району. Загалом група на сьогодні налічує 27 чоловік. Варто зазначити, що на озброєнні у водолазно-рятувальної групи перебувають 3 катери, 4 човни з підвісними моторами та все необхідне рятувальне спорядження для виконання завдань. З початку року групою здійснено 43 виїзди, з них – 3 на пошук потопельників та 40 на обстеження пляжів, акваторії та місць масового відпочинку людей на воді.

Голова ОДА Володимир Гунчик звернувся до керівника управління ДСНС у Волинській області з проханням скрупульозніше підходити до тих керівників органів місцевого самоврядування, які на підпорядкованих територіях не забезпечують відповідного контролю, аби запобігти нещасним випадкам. Це стосується відведення земельних ділянок для масового відпочинку людей тощо.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024