Як зміниться світязький пляж після реконструкції

27 Червня 2017, 12:40
3037

Пляж у селі Світязь хочуть зробити комфортнішим для місцевих та туристів. На ньому планують облаштувати парковку, пандуси, велодоріжки.

Про це, як повідомляє Волинь24, йшлося під час наради у Світязькій сільській раді.

Місцевим депутатам представили проект реконструкції сільського пляжу – одного з найпопулярніших місць відпочинку на Шацьких озерах.

За словами начальника відділу містобудування та архітектури Шацької райдержадміністрації Ольги Романської, йдеться про повну реконструкцію пляжу. На це планують виділити сім мільйонів гривень за рахунок перевиконання митницею планових показників.

Зокрема, зміни стосуються дороги, що оточує пляж. На ній планують виділити окремі зони для парковки та велодоріжки. Їх планують відділити бордюрами.

Також на дорозі хочуть облаштувати систему зливової каналізації і можливо – прокласти трубу для побутової каналізації, аби не руйнувати дорожнє покриття, коли таку каналізацію в районі будуватимуть. Зауважимо, у Шацькому районі – проблеми через відсутність каналізації. Зокрема, через це він не може отримати статус курортної зони.

Окрім цього, на пляжі планують облаштувати пандуси, альтанки, душ, туалети, освітлення, питні фонтанчики, визначити місця для тимчасових споруд, дитячих майданчиків, навісів тощо.

«Завдання не наситити пляж місцями для торгівлі, завдання – зробити його комфортним», - зауважила головний архітектор Шацького району.

1

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024