Урожайність чорниці в шацьких лісах низька, тому ціни на неї "кусаються"

24 Червня 2017, 12:00
4291

У лісах Шацького району стартував сезон збору чорниці.

Шачани вже побували в лісі, проаналізували ситуацію з врожайністю  і на сьогодні можуть прогнозувати, чи вдасться їм заробити цьогоріч на ягодах, чи ні.

Минулого року шацькі ліси порадували багатсвом чорниці, на ягодах добре заробили і дорослі, і діти.

-Скільки живу, не бачила стільки ягід! Гілочки аж гнулися до землі. Декілька годин збирання – і невелике відро напонювалося ягідьми. А за півдня можна було і до 20 літрів зібрати, - розповідає про власні минулорічні рекорди збирання шачанка.

Читайте також про минулорічний урожай чорниць: Шачани заробляють на чорницях декілька тисяч гривень у день

Цього року ситуація гірша. Кажуть, на низьку урожайність вплинули травневі заморози, які поморозили площі чорниць. Утім, як стверджують експерти,  ця культура у період активного цвітіння може витримувати мінусові температури, проте не нижчі за мінус 5. 

На Шацькому ринку ціни на чорницю коливаються від 60 до 45 гривень за літрову банку. Значно дорожче – за 70 гривень – можна продати ягоди на трасі. При дорозі чорниці купують переважно ті, хто приїжджає в район на відпочинок.

В таку ж пору минулого року лісові ягоди на ринку вартували 30 гривень за літр, заготівельні пункти приймали їх по 27-22 гривень за кілограм.

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром