На оперативній нараді в райдержадміністрації говорили про ведення військового обліку, виконання бюджетів та соціальний захист

22 Червня 2017, 15:10
1698

19 червня відбулася чергова оперативна нарада під керівництвом голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця, за участю першого заступника голови райдержадміністрації Віктора Плейтуха, селищного і сільських голів, керівників районних установ і організацій, начальників відділів, управлінь, структурних підрозділів райдержадміністрації.

Про це інформує прес-служба Шацької райдержадміністрації.


 
На порядок денний виносилось шість питань.
Про ведення військового обліку та бронювання військовозобов'язаних в установах, організаціях, селищній та сільських радах інформував Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького районного військового комісаріату. 



Основними причинами існування недоліків у функціонуванні системи військового обліку на території району є:
- небажання деякої частини керівників підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування вивчати і керуватись в повсякденній діяльності нормативно-правовими актами з питань оборонної та мобілізаційної роботи;
- недостатній рівень підготовки осіб, на яких покладене ведення військового облік, відсутність оплати праці за ведення військового обліку;
- безвідповідальне відношення до виконання посадових обов'язків відповідними посадовими особами.

Про підготовку до опалювального сезону 2017-2018 років інформували Ольга Романська, начальний відділу містобудування, архітектури та ЖКГ, Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету Шацької селищної ради, Людмила Єрофєєва, начальний відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Оксана Юхимук, начальний відділу культури райдержадміністрації, Тетяна Васенько, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги. Виступаючі охарактеризували в повній мірі готовність ЦПМСД, культури та освіти до опалювального сезону 2017-2018 років.


 

Про підсумки виконання місцевих бюджетів району станом на 1 червня 2017 року та завдання з наповнення бюджету інформували Олександр Бебко, начальник управління фінансів райдержадміністрації, та Світлана Сулік, начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ.


 

Основними рекомендаціями щодо покращення наповнення бюджетів у 2017 році є легалізація торгівлі, дотримання роботодавцями мінімальних гарантій оплати праці, аргументованість надання пільг зі сплати податків, необхідність скорочення податкової заборгованості та інших питань. Розрахункова база до місцевого бюджету виконана на 122,9%. При плані 9238,3 тис. грн. фактично надійшло 11358.0 тис. грн. Додатково до розрахункової бази надійшло 2119, 8 тис. грн. В порівняні з минулим роком надходження зросли на 3635,7 тис. грн.
Про стан казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів у березні – травні 2017 року інформувала Ніна Вирвич, начальник відділення державного казначейства у Шацькому районі.

В березні-травні місяці 2017 управлінням Казначейства району у повному обсязі проведено випадки відповідно до затверджених кошторисних призначень, зареєстрованих бюджетних та бюджетних фінансових зобов'язань при наявності відкритих асигнувань та коштів на реєстраційних рахунках.

Про стан виплати державних соціальних допомог та житлових субсидій інформувала Антоніна Пилиповець, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Одним із важливих напрямків діяльності управління соціального захисту населення у реалізації державних програм соціального захисту населення є призначення державних соціальних допомог та надання житлових субсидій. На даний час соціальний захист сімей з дітьми та мало захищених верств населення здійснюється на підставі законодавчих актів.



Голова районної державної адміністрації Василь Голядинець підбив підсумки наради, за результатами розглянутих актуальних питань життєдіяльності району щодо їх вирішення дав доручення окремим керівникам і відповідним службам району та визначив завдання на поточний тиждень.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024