В Інтернеті оприлюднили список шацьких корупціонерів

22 Червня 2017, 08:50
4098

Депутати сільських рад, лікар, майстер лісу та працівник банку Шацького району потрапили до всеукраїнської бази «Знешкоджені корупціонери України».

Про це йдеться на сайті «Знешкоджені корупціонери України».

«Оприлюдненню на офіційному веб-сайті підлягають відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень щодо яких судами прийняті відповідні рішення, які набрали законної сили, а також відомості про накладення дисциплінарних стягнень за корупційні правопорушення.

Безоплатний цілодобовий доступ до відомостей з Реєстру здійснюється через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України шляхом пошуку та завантаження інформації про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення згідно нормативних документів,» - йдеться на сайті.

Аби відшукати корупціонерів свого містечка, достатньо в графі «пошук корупціонера» задати назву населеного пункту.

В єдиному реєстрі знешкоджених корупціонерів є восьмеро жителів Шацького району, які були визнані винними у корупційних діяннях в період з лютого 2012 року до травня 2015 року.

Чи не найбільше серед засуджених депутатів місцевих рад, які вчинили порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.

1.Пилиповець Оксана Василівна, депутат, секретар постійної комісії Світязької сільської ради з питань земельних ресурсів, екології та сільського господарства. У 2014 році засуджена за ст.. 172-7 КУпАП - порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів та засуджена до адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 170 грн.

2. Мегель Лілія Михайлівна,  депутат Піщанської сільської ради. У 2014 році засуджена за ст.. 172-7 КУпАП - порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів та засуджена до адміністративного стягнення у виді штрафу врозмірі 170 грн.
 
3. Демедюк Зоя Кирилівна, депутат Пульмівської сільської ради. У 2014 році засуджена за ст. 172-7 КУпАП - порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів та засуджена до адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 170 грн.

4. Денисовець Сергій Йосипович, депутат, член постійної комісії Світязької сільської ради з питань земельних ресурсів, екології та сільського господарства Світязької сільської ради. У 2014 році засуджена за ст.. 172-7 КУпАП - порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів та засуджений до адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 170 грн.

Серед засуджених – працівник ДП «Шацьке УДЛГ», який несвоєчасно подав декларацію.

 5. Ковальчук Сергій Анатолійович, майстер лісу Піщанського лісництва ДП «Шацьке учбово-досвідне лісове господарство». У 2015 році засуджений за несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення. За ст. 172-6 - порушення вимог фінансового контролю та отримав покарання у вигляді штрафу в розмірі 170 грн.

Покарання отримала і працівник одного з банків Шацька.

6. Сиротюк Іванна Валеріївна, працівник Шацького відділення Північно-Західного РУ ПАТ КБ “Приватбанк”. У 2015 році засуджена за ст. 191 ч.2  Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Судом встановлено покарання у вигляді позбавлення волі строком 3 роки, з позбавленням права обіймати посади в банківській системі України строком 2 роки. На підставі ст. 75 КК України, звільнено з випробуванням від відбування основного покарання у виді позбавлення волі, якщо вона протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї згідно ст. 76 КК України обов’язки.

 Потрапила до списку корупціонерів посадова особа органу місцевого самоврядування.

7. Сіжук Марія Улянівна, головний бухгалтер Прип 'ятської сільської ради. У 2012 році засуджена за ст.. 172-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення обмежень щодо використання службового становища». Жінка, працюючи на посаді головного бухгалтера Прип'ятської сільської ради, будучи відповідно до п. «в» ч.1 ст.4 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” посадовою особою органу місцевого самоврядування, використовуючи надані їй повноваження та пов’язані з цим можливості, маючи на меті отримати неправомірну вигоду для себе, шляхом незаконного встановлення собі завищеної процентної ставки за вислугу років, безпідставно отримала матеріальну вигоду в сумі 524,40 грн., чим порушила обмеження щодо використання службового становища та пов’язаних із цим можливостей, які передбачені ч.1 ст.6 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Постанову судді Шацького районного суду Волинської області від 23 січня 2012 року про закриття провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності Сіжук М.У. за ч.1 ст.172-2 КУпАП згодом скасували та вже іншим рішенням суду визнали бухгалтера сільської ради винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-2 КУпАП. Жінка отримала покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п’ятдесят ) гривень з конфіскацією в доход держави 524 гривні 40 копійок незаконно одержаної неправомірної вигоди.

За хабар потрапила до бази корупціонерів лікар.

8. Петрова Алла Володимирівна, лікар-офтальмолог Територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів. У 2014 році засуджена за ст. 368 Кримінальниого кодексу України (одержання неправомірної вигоди (хабара) та отримала покарання у вигляді штрафу в розмірі 11900 грн., з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на два роки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024