Самійличі: як гуляли на День села

21 Червня 2017, 11:00
10436

18 червня після трирічної перерви у Самійличах знову відсвяткували День села. Тож в цей день біля Самійличівського сільського Будинку культури на святкування зібралося чи не все село та чимало гостей.
Виїзна торгівля морозивом та різними смаколиками, продаж квитків безпрограшної лотереї, стенди зі світлинами про життя села, розваги на нещодавно облаштованому дитячому майданчику привертали увагу багатьох.

 


 

Любителі солоденького могли поласувати домашньою випічкою – великим тортом з написом «Слава Україні», печивом та горішками, випеченими дбайливими руками самійличівських господинь. Продавали домашні солодощі та різноманітні вироби з бісеру ручної роботи діти.


 

На правах господаря свята в.о. старости Самійличівського округу Олександр Кусько представив гостей, які приїхали привітати жителів села зі святом: отця Михайла, настоятеля церкви Святого Дмитрія Солунського, Сергія Карпука, голову Шацької районної ради, Сергія Віннічука, Шацького селищного голову, Володимира Бащука, помічника народного депутата Степана Івахіва та представника благодійного фонду «Патріоти Волині». Вітаючи усіх зі святом, вони бажали процвітання селу, здоров’я і благополуччя його жителям, аби частіше у селі гуляли весілля, справляли хрестини та новосілля.мЗавітав до колеги на свято й Пулемецький сільський голова Василь Демедюк з дружиною Галиною.


 

І звісно, не обійшлося без подарунків: Сергій Карпук вручив старості набір футбольних м’ячів та сітки на футбольні ворота та для волейбольного майданчика. Олександр Кусько передав ці подарунки  Олександру Кущику, капітану місцевої футбольної команди. Протягом багатьох років Самійличівська сільська рада тісно співпрацює з благодійним фондом Степана Івахіва «Патріоти Волині». І в селі не залишилося жодного закладу, якому б не допоміг фонд. А в день свята Володимир Бащук традиційно зачитав вітальну телеграму від нардепа та привіз жителям села головні призи для розіграшу в лотереї - мікрохвильову піч та соковижималку, подарунки для нагородження жителів села у номінаціях та артистів з смт Ратне - колектив «Мелодія» - для святкового концерту.


 

Традиційно нагороджували жителів села у різних номінаціях. Так, наймолодшим жителем села став Максим Оксентюк (всього в цьому році село збагатилося на 7 новонароджених). Вшанували два подружжя, які прожили у шлюбі 50 років: Марію Іванівну та В’ячеслава Андрійовича Цвидів, Галину Хомівну і Анатолія Миколайовича Чаків. Найстаршою подружньою парою села є Віктор Лазарович та Марія Харитонівна Янчуки. Їм також адресував музичне вітання колектив «Вербиченька». Отримала свій подарунок іменинниця Тамара Чак. Директора місцевої школи Валентину Положевець відзначили у номінації «Невістка зі стажем», котра 25 років живе разом зі свекрухою, а «Хазяйкою на весіллі» з багаторічною сумлінною працею на весіллях біля котла з картоплею стала Зінаїда Тимошук. Чи не найбільше потішило жителів села нагородження у номінації «Карають, мучуся, але не каюсь», де нагорода дісталася людині, в якої найсмачніший у селі самогон - Раїсі Піддубецькій. А нагороджував жінку в цій номінації не хто інший, як дільничний інспектор Шацького відділення поліції Євген Шевчук, вручивши їй «ліцензію» на виробництво самогону та набір, який повинен бути у кожного, хто займається цією нелегкою справою.


 

Працівник поліції відзначив й сільських шумахерів - братів Вадима та Максима Гінайлів. «Заслуженим працівником сільського господарства у племсправі» став Василь Веремчук. Так сталося, що цьогорічний День села збіглося ще з одним святом - Днем медичного працівника. Не сидить без роботи місцевий молодий фельдшер Оксана Положевець: вона і тиск поміряє, і головні та сердечні болі пігулками зніме. А в день свята для своїх односельців ще й заспівала … та отримала подарунок від фонду «Патріоти Волині».


 

З насолодою слухали жителі села концерт, на якому ведучі свята Зінаїда Гінайло та Тетяна Чак представляли пісенні номери у місцевих аматорів художньої самодіяльності. Щирими словами вітав своїх односельців Володимир Чак, уродженець сусіднього села Хомичі, колишній голова Самійличівської сільської ради.

Насамкінець після виступу колективу «Мелодія» серед жителів села відбувся розіграш святкової лотереї. Головний приз - мікрохвильова піч - дісталася Оксані Шульган, соковижималка - Валентині Кущик, а порося - Олегу Бегезі.

А молодь ввечері досхочу могла повеселитися на дискотеці.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024