У Шацькому національному природному парку - новий директор

20 Червня 2017, 15:15
7031

20 червня голова Шацької районної державної адміністрації Василь Голядинець представив трудовому колективу Шацького національного природного парку нового керівника. Відповідно до наказу №199 голови Державного агентства лісових ресурсів України тимчасово виконуючим обов’язки директора ШНПП призначили Цвида Віталія Івановича.

–Роботу лісової галузі Віталій Цвид знає не з чуток, оскільки має відповідну професійну освіту, працював у Шацькому лісовому коледжі. Хочу побажати йому успіхів у роботі та будемо сподіватися, що структура, яку він очолив, стане генератором розвитку Шацького району, - зазначив голова райдержадміністрації.

Віталій Цвид, виступаючи перед колективом природоохоронної структури, розповів про те, чим він планує зайнятися на посаді директора парку та які нововведення хоче запровадити.

Зокрема, у планах нового керівника - вирішувати завдання із благоустрою пляжів, покращити благоустрій інфраструктури національного парку, розвиток туризму. Окреме завдання у Віталія Цвида - сприяти розвитку науки в парку, де для цього є справді великий потенціал, залучати провідних науковців.

«Плануємо створити прес-службу національного парку, яка буде займатися висвітленням розробок наукового відділу, щоденну роботу природоохоронної структури. Серед першочергових завдань - забезпечення функціонування екологічного поста в урочищі Венське, зокрема приведення його до європейських стандартів, встановлення терміналів. Відповідно вивільниться певна кількість працівників парку, які мають все-таки виконувати свої основні функції з охорони і захисту природно-заповідного фонду. Таке запровадження допоможе мінімізувати вплив людського фактору в роботі поста,» - розповів Віталій Іванович.

Новий керівник також планує залучати інвестиції для розвитку території національного парку та району. Це планує робити як за кошти державного, так і місцевих бюджетів, із залученням бізнесових структур та завдяки участі у європейських проектах. Для реалізації останнього пункту своєї програми Віталій Цвид планує в парку створити спеціальний відділ, який буде займатися написанням проектів.

«Завдання непрості, на вирішення їх потрібно чимало коштів, тож сподіваюся на підтримку Державного агентства лісових ресурсів, розуміння районної влади та, основне, колективу, спиратися на досвід тих людей та науковців, котрі десятки років працюють в структурі», - зазначив Віталій Цвид.

Біографічна довідка.

Віталій Цвид народився 7 жовтня 1982 року в селі Голядин

Після закінчення школи з відзнакою вступив на навчання до Шацького лісового технікуму ім.В.Сулька, який також закінчив з відзнакою. Вищу освіту здобув у Львівському національному лісотехнічному університеті України. 

Працював у Шацькому лісовому коледжі, а у 2006 році був обраний депутатом Грабівської сільської ради та її секретарем. З січня 2017 року Віталій Цвид виконував обовязки Грабівського сілььского голови. 

Одружений, разом із дружиною виховують трьох дітей. 


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром