Шацька ОТГ реалізовуватиме проект з енергоефективності

20 Червня 2017, 09:30
1662

Громади Волині реалізовуватимуть проект «У пошуках енергофективності: Шацьк та Велицьк разом»

Про це повідомляє Шацька селищна рада на своїй сторінці у Facebook.

Дві громади на Волині – Велицька та Шацька отримали підтримку у конкурсі міні-грантів у рамках проекту CLEEN. 

Наразі вони здійснюють дослідження того, які відновлювальні джерела енергії можуть бути ефективними в їхніх громадах (вітер, вода, сонце і т.д.).
Окрім цього, у рамках проекту, заплановані тренінги для голів ОТГ, депутатів, співробітників місцевих органів влади та ініціативних мешканців для підвищення знань з енергоефективності та енергетичного менеджменту.
Здійснюватимуться навчальні поїздки до однієї з громад Волині для обміну кращими енергетичними практиками та з метою підвищення кваліфікації управлінців.
Навчання дадуть поштовх для розробки планів з підвищення енергоефективності пілотних громад. Поступово у громадах впроваджуватимуть енергоефективні проекти. А маючи такі плани громади зможуть розробляти та подавати проекти з використанням альтернативних джерел енергії у малих населених пунктах та залучати на це кошти міжнародної донорської допомоги. 
Такі проекти в результаті мають економічний і соціальний ефект. Громади сьогодні мають розуміти, що використання альтернативної енергетики та економія ресурсів має відбуватися на рівні кожного домогосподарства.
Метою проекту є навчання мешканців громад для впровадження ефективних рішень в галузі використання енергії. Проект вирішує проблему недостатності знань про альтернативні джерела енергії та практичне використання їх в побуті серед мешканців громад.
Хочеться продемонструвати громадам на конкретних прикладах, як можна заощаджувати енергоресурси, які вже є нові технології, і як їх можна використовувати.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024