Чому в школах Шацької громади немає таборів для дітей

19 Червня 2017, 22:00
1563

На оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації говорили про те, як триває літнє оздоровлення дітей у цьому році. 

«З 12 червня на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» смт Шацьк розпочав свою роботу мовний табір (без харчування). В ньому буде відпочивати 20 школярів, які будуть удосконалювати навички розмовної англійської мови. В організації роботи цього табору бере участь волонтер Корпусу Миру Герет Вольф, що працює в цьому навчальному році», - розпочав свій виступ Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької селищної ради.

За його словами, для оздоровлення найбільш незахищених категорій дітей передбачено 100 000 грн. (50% з бюджету селищної ради та 50% - обласної ради). В даний час для цього зарезервовано 27 путівок в оздоровчий табір «Світязь», що знаходиться в с. Пульмо. Вартість путівки на одну дитину тривалістю відпочинку в 21 день становить 3 675 грн. Учні району будуть оздоровлюватися в цьому таборі з 6 по 26 серпня.

Троє учнів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» смт Шацьк вже оздоровилися в республіканському таборі «Молода гвардія».

На запитання Олександра Бебка, начальника управління фінансів Шацької РДА, чому в цьому році відсутні табори з денним перебуванням для учнів шкіл, які входять в об’єднану територіальну громаду, доповідач відповів, що селищна рада у своєму бюджеті їх не планувала.

Розгорнулася дискусія.

Адже як сказала Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА, табори, що діяли в минулі роки в Шацьку (школа, БДЮТ, ДЮСШ) себе виправдали і діти залюбки їх відвідували. Перший заступник голови РДА Віктор Плейтух попросив врахувати ці питання в наступному році, адже хоч зараз і немає планових завдань у відсотках по оздоровленню дітей, але при підбитті підсумків оздоровчої кампанії дітей в області у 2017 році за це будуть питати.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39