У Шацькому районі створюватимуть умови для успішного впровадження безвізового режиму

18 Червня 2017, 20:21
1201

На оперативній нараді в Шацькій районній державній адміністрації, яка відбулася 12 червня під головуванням першого заступника голови Шацької РДА Віктора Плейтуха, говорили про впровадження безвізового режиму.

Про завдання з виконання доручень Президента України щодо створення належних умов для реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн Євросоюзу на міжнародних пунктах пропуску інформували Галина Носуліч, начальник відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестиції РДА, та Надія Матвійчук, завідувач Шацького районного сектору управління державної міграційної служби України у Волинській області.

Безвізовий режим дає право на відвідування культурних та спортивних заходів, журналістські подорожі, короткострокове навчання та обмін досвідом, поїздки на лікування тощо. Такі ж умови з 2005 року діють і для громадян ЄС для поїздок в Україну. Упродовж цього місяця Адміністрація Президента України чітко контролюватиме роботу прикордонних та митних відомств та виконання покладених на них обов’язків. Поряд із тим, громадяни повинні чітко розуміти: запровадження безвізового режиму не означає відсутність контролю за ними, радше навпаки.

Звичайно, основна навантаженість з виконання заходів щодо безперешкодного впровадження безвізового режиму припадає на райони, де є пункти перетину кордону з європейськими країнами.

В Шацькому районі для створення належних умов по реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн Європейського Союзу буде проводитися широка консультаційно-роз’яснювальна робота.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024