Центр села Мельники прикрашатиме посаджений дендропарк

16 Червня 2017, 12:15
4025

13 червня в рамках обласного зльоту учнівських лісництв у с. Мельники Шацького р-ну лісівники, школярі та влада посадили деревця туї західної колоновидної та туї західної шаровидної у місцевому парку.

Про це повідомляє офіційний сайт Волинського ОУЛМГ.

Тут учасників зльоту зустрічали голова Шацької об’єднаної територіальної громади Сергій Віннічук, директор місцевої школи Микола Маригода, один із найактивніших ініціаторів і творців цього парку депутат Шацької ОТГ, завідувач клубу с. Мельники Федір Гірич, керівник Мельниківського учнівського лісництва Валентина Мороз, інженер лісових культур ДП «Шацьке УДЛГ» Ярослав Кропивник та лісничий Поліського лісництва цього ж державного лісогосподарства Іван Корень.


 

Вони й розповіли, що парк започаткували місцеві патріоти, ідею котрих підтримали лісівники усіх відомств і рівнів. Ці 50 туй у ДП «Волинський обласний селекційно-насіннєвий центр» зумисне для цієї акції закупило ДП «Шацьке УДЛГ» (директор Андрій Самолюк, головний лісничий Микола Кузнєцов), а привезли Володимир Положевиць та Сергій Ващук із дружиною Ольгою Семенівною.

Після коротенького екскурсу в історію села всі взялися за городники, тачки та відра… Одні підвозили у лунки збагачений чорнозем, що його надало Шацьке комунальне господарство, інші носили воду… Для всіх знайшлася робота… Дітям допомагали дорослі, також місцеві жителі, що прийшли підтримати незвичну для села обласну акцію юних лісівників Волині. Тож вражень і емоцій було предостатньо.

Принагідно також нагадуємо: Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з обласною організацією Товариства лісівників України оголосило конкурс серед учнівської молоді на кращий проект дендрологічного парку, скверу чи пам’ятної алеї (для територій дитячих садків, шкіл, Будинків культури чи клубів, храмових комплексів, меморіалів, громадсько значимих місць, сіл, селищ, містечок).

Крім чималих грошових премій, переможці отримають ще один приз – кращі проекти будуть реалізовані коштом лісівників!

Тому не гайте часу! Чекаємо ваших креативних пропозицій!

Свої роботи надавайте у державні лісгосподарські підприємства, що у вашому районі. Або у прес-службу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства:

43010, м. Луцьк, проспект Волі, 30, Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, прес-служба ВОУЛМГ, е-mail: [email protected]

Тел.: 24-00-69, 24-00-70.



2

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром