У Шацьк на семінар зібралися працівники культури Волині

16 Червня 2017, 09:30
1545
На базі Шацького та Любомльського районів розпочав роботу обласний семінар-практикум для керівників відділів культури районних адміністрацій області.
Про це пише Волинь-нова.

Дводенне навчання, яке тривало 14-15 червня, розпочали у Шацькому міському будинку культури. Представники галузі зі всієї області за круглим столом обговорювали роботу закладів культури в умовах децентралізації та що зміни у сфері культури після об’єднання громад. Начальник управління культури Шацької райдержадміністрації Оксана Юхимук розповіла, що навіть в умовах жорсткої економії все-таки вдалося зберегти мережу закладів району і кадровий потенціал. Сергій Віннічук, голова Шацької ОТГ розповів, що при утворенні громади передачі закладів культури з районної власності у власність ОТГ не відбувалося , тому на утримання бібліотеки та музичної школи надають субвенцію.

Також очільник Шацької громади розповів, що на сьогодні, спільно з Велицькою ОТГ (Ковельський район) написано грантовий проект реконструкції закладу культури у селі Прип'ять. Клуб планують переобладнати в центр дозвілля, де буде комп’ютерний клас, спортивно-тренажерний зал, гуртки. До речі, проект вже пройшов перший етап конкурсу.

Також учасники семінару побували в селі Мельники, яке належить до громади, має клуб та бібліотеку. А ще тут є вулична сцена, де у теплу пору року відбуваються концерти. Звичайно, гостей цікавило, де ж беруть гроші на обладнання. Тому місцеві працівники поділилися досвідом співпраці з місцевими благодійними фондами.

Відвідали працівники закладів культури клуб, що діє на базі санаторію «Лісова пісня». Ольга Гайова, завідуюча клубу, провела невелику екскурсію здравницею. Гості познайомилися з місцевим музичним колективом. 
Другий день семінару керівники відділів культури провели в Любомлі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39