Шацьким дітям-сиротам подарували екскурсію пам'ятними місцями Волині

14 Червня 2017, 17:00
1923

24 дитини-сироти та ті, хто знаходяться в складних життєвих обставинах, побували на екскурсії визначними місцями Волині.

Ідея провести такий захід належить голові Шацької районної ради Сергію Карпуку та місцевому підприємцю Сергію Приймуку. А втілити в життя її вдалося за підтримки служби у справах дітей Шацької РДА.

Екскурсію волинськими землями, або як сам гід називає її «подорожжю по двохсотгривневій купюрі», проводив Петро Зуб – інформує сайт Шацької районної ради. 

Дітки могли послухати історії Любомля, Ковеля, Володимира-Волинського, Луцька та інших населених пунктів.

Свій туристичний маршрут маленькі шачани розпочали із Колодяжного. Після відвідин музею-садиби Лесі Українки наймолодші жителі Шацького району перепочили у рекреаційному лісовому куточку.

Ще по дорозі дітлахи з нетерпінням чекали подорожі до Луцького замку. Тут усі поринули у мандри історією рідного краю, піднялися на Стирову вежу, побачили виставку кованих скульптур волинського майстра Віктора Семенюка, побували єдиному в Україні музеї дзвонів. Дехто навіть спробував постріляти із лука.

Після обіду в місцевому кафе екскурсанти вирушили до виставки-музею пожежної рятувальної служби. Тут школярі ознайомилися з історією пожежників, дізналися, як працює система рятувальної служби.

Останньою точкою поїздки став Луцький зоопарк. Уже по дорозі додому діти із захопленням ділилися враженнями від побаченого: спокійного лева і граційного тигра, яких можна побачити через скло, кумедних мавпочок та верблюда, який на превелике розчарування зовсім не плюється, усіляких дивних птахів та ручного лебедя, лисиці, вовка, лемура та безліч інших тварин.

Після заходу представники Шацької райради подякували всім установам та приватним підприємцям, які допомогли влаштувати для дітей свято.


 

Шацька районна рада висловлює щиру вдячні усім, хто долучився до доброї справи. Подорожували з комфортом завдяки підприємцю-перевізнику Сергію Приймуку. Організовував цікаву екскурсію Петро Зуб. Смачний і ситний сніданок підготувала депутат районної ради від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» підприємець Валентина Курагеу. Подяку висловлюємо за організацію обіду в м. Луцьку депутату Волинської обласної ради від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Віктору Радчуку та першому заступнику мера Луцька Григорію Недопаду за надану можливість безкоштовного відвідування луцького зоопарку. Також дякуємо за допомогу в організації поїздки Службі у справах дітей Шацької РДА, працівникам та керівництву Літературно-меморіального музею-садиби Лесі Українки, Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, працівникам обласної виставки пожежно-рятувальної служби Управління ДСНС України у Волинській області за проведення екскурсій.

Ірина Хвисючик


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024