Школярам села Ростань показали, як з озера видобувають сапропель

13 Червня 2017, 11:31
2760

Шацький районний центр зайнятості організував для школярів села Ростань екскурсію на виробництво, де видобувають сапропель.

Про враження дітей від побаченого розповідає Наталія Литвинюк, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Шацького РЦЗ.

Пора літніх канікул сприяє школярам не тільки цікаво відпочити, але й краще пізнати місцевість, де проживають, збагатитись новими знаннями, побувати на підприємствах району і ознайомитись з умовами та видами робіт на них. Змістовно та цікаво пройшов  ще один день шкільних канікул в учнів Ростанської ЗОШ І-ІІІ ст. За сприянням центру зайнятості було організовано та проведено  екскурсію на виробництво. Вони відвідали ТзОВ «Зендер-Україна», яке знаходиться в селі Смоляри-Світязькі.


 

Цікаво та захоплююче розповів про створення цього підприємства, основні види робіт виконавчий директор ТЗОВ «Зендер-Україна» Редько Василь Олександрович. Він ознайомив учнів з організацією виробничого процесу на цьому підприємстві. Сировиною, яку «дарує» озерце Прибич, що тут знаходиться, видобутком якої і займається ТЗОВ «Зендер-Україна» -  є сапропель.

Саме він слугує основою для створення органічних добрив, збут яких уже поширився далеко за межі України. Познайомились школярі із професіями, які затребувані на цьому виробництві – інженер-механік, енергетик, водій навантажувача, оператор земленасосної установки, механік, оператор змішувального процесу, тракторист. З цікавістю учні оглянули обладнання, яке використовується для відкачування, очистки, сушки, подрібнення відкоченої з дна озера сировини. Але об’єктом особливої уваги дітлахів став «корабель» - плаваюча насосна установка, яка виготовлена за кордоном і комплектувалась іноземцями на підприємстві.

2

 

Захопленню та дитячій цікавості не було меж. Емоції від побаченого переповнювали дітлахів і дехто з них уже уявляв себе механіком , хтось інженером, водієм навантажувача, трактористом,  а хтось, навіть… директором.

Після екскурсії школярі відвідали центр зайнятості, де ознайомились з можливістю отримання ними профконсультаційних послуг з вибору професії в рамках загальнонаціональної інформаційної капмпанії з професійної орієнтації абітурієнтів та старшокласників. Зокрема, з використанням  психодіагностичного тестування в автоматизованій системі АРМ «Профконсультант» та за міжнародною тестовою методикою «Maqqelanno Університет» на безкоштовному профорієнтаційному порталі «Моя кар’єра». Зацікавив школярів перегляд профорієнтаційних відеороликів.

Мине зовсім небагато часу і вибір майбутньої професії у цих школярів стане найважливішим  завданням їхнього життя. Враження від побаченого допоможуть їм правильно зробити цей важливий вибір майбутнього.

1

 

          

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром