Шацький район з Фонду регіонального розвитку отримає кругленьку суму

13 Червня 2017, 10:10
2138

На календарі – перша декада червня. Тому не дивно, що вже розпочали роботу із формування переліку інвестиційних проектів, що можуть реалізовуватись у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Про це та багато іншого говорили сьогодні, 12 червня 2017 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Про це пвідомляє офіційний сайт Волинської облдержадміністрації.

Зокрема, за словами начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілії Павлової, обласною державною адміністрацією спільно із районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування проведена значна робота щодо формування переліку інвестиційних проектів регіонального розвитку, які можуть фінансуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році. До даного переліку ввійшло 22 інвестпроекти із загальним обсягом фінансування 148, 5 млн грн: 113,1 млн грн кошти державного фонду регіонального розвитку і кошти місцевих бюджетів – 35,4 млн грн.

– Нині необхідно приступити до роботи щодо формування переліку інвестиційних проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватись за кошти державного фонду регіонального розвитку у 2018 році. В той же час згідно із нормами постанови Кабінету Міністрів № 196 при формуванні переліку інвестпроектів на 2018 рік до нього без конкурсу входять перехідні проекти, які фінансувались з 2015 року за державні кошти, та календарні плани, реалізації яких більше одного року. Серед них – 6 інвестпроектів: будівництво школи в селах Осівці, Любохини, Верка, дитячого садочка в селищі Ратне, реконструкція горохівської школи імені Івана Франка з добудовою їдальні та залу для занять хореографією, будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям на території Рожищенської районної дитячої спортивної школи. Термін завершення цих інвестпроектів 2018 рік, – зазначила Лілія Романівна.

В той же час представники облдержадміністрації спільно із органами місцевого самоврядування, районними державними адміністраціями, народними депутатами України опрацьовують питання спрямування на ці об’єкти коштів субвенції в 2017 році, а  також місцевих бюджетів з метою введення їх у 2017 році. З метою підвищення ефективності використання коштів державного фонду доцільним є концентрація коштів фонду на інвестпроектах регіонального розвитку, що є важливими для території, забезпечить сталий розвиток громад,  підвищення їх конкуренто спроможності. Саме тому заявникам необхідно визначити пріоритетні інвестпроекти, які відповідають стратегії розвитку області та державній стратегії, ті, що в подальшому будуть забезпечені співфінансуванням, тобто узгодити їх з органами місцевого самоврядування усіх рівнів. Переглянути проектно-кошторисну документацію на предмет актуальності розміру кошторисної заробітної плати та відповідності вимогам будівельних норм щодо енергоефективності, тобто наявність енергетичного паспорта .

До слова, Стратегія розвитку Волинської області до 2020 року передбачає 5 напрямків: «Розвиток людського потенціалу», «Волинь туристична», «Нова промисловість», «Місцева енергетика» та «Волинське село».

Не погоджується з розподілом коштів, які надійшли на Волинь з ДФРР, народний депутат Ігор Гузь.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він обурюється, що виборчий округ №21, до якого входять Ратнівський, Ковельський, Старовижівський та Шацький райони, зі 113 млн.грн. отримали 46% від цієї суми, в той час як виборчий округ №19 - 4,6%.

Що ж, шачани будуть сподіватися, що найближчим часом в районі почнуть реалізовуватися інвестиційні проекти, які подавались районною владою та органами місцевого самоврядування.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром