Інтернет-видання Район.Шацьк святкує день народження

10 Червня 2017, 09:00
3867

Рівно рік тому народилося і запрацювало онлайн інтернет- видання Район.Шацьк.

З цього часу щодня і без вихідних воно висвітлює події з життя Шацька і Шацького району. І саме сьогодні, 10 червня, ми святкуємо свій перший день народження.

Район.Шацьк – це перше онлайн-видання про селищний простір, цікавих шачан та актуальні проблеми. Ми працюємо для того, щоб ви знали, що відбувається в Шацьку і Шацькому районі, чи справляється зі своїми обов’язками влада, чи ремонтуються дороги і відновлюється вуличне освітлення, чи все гаразд у школах, дитсадках, лікарнях, чим радують жителів заклади культури. Протягом року зі сторінок нашого видання ви мали можливість дізнатися про славних людей Шацького району, довгожителів і юних обдарувань, музикантів і спортсменів, вчителів і медиків, підприємців і держслужбовців.

Ми працюємо у когорті гіперлокальних видань мережі Район.in.ua. Зараз їх є 10 (Район.Луцьк, Район.РожищеРайон.Камінь-КаширськийРайон.ЛюбомльРайон.ГорохівРайон.КовельРайон.КіверціРайон.Володимир-Волинський,Район.Острог), але на старті ще кілька нових видань.

До першої річниці роботи Район.Шацьк ми зібрали п'ятнадцять найпопулярніших новин на сайті, що вийшли з 10 червня 2016 року по 10 червня 2017 року, та кількість їх переглядів.

Останнє інтерв'ю. Cергій Мокренко: "Я хочу воювати, а не заробляти гроші" 10 742 перегляди

Понад місяць тому Сергій Мокренко приїхав до Шацька, звідки він родом, де живуть його батьки і сестра. На обличчі - сліди від осколків, накульгував на ногу. Приїхав відразу після госпіталю, де проходив лікування після поранення і контузії в бою на Світлодарській дузі. Під час нашої зустрічі мама розповіла, що вибиває допомогу для Сергія, що мріє про той час, коли син повернеться додому і займеться будівництвом хати. Сестра тихо витирала непрохані сльози. Вони хотіли, щоб Сергій частіше телефонував додому. Сергій сердився: "Для чого? Щоб ви більше переживали за мене?". Наприкінці січня боєць з іще не загоєними ранами повернувся на передову.

28 лютого 2017 року Сергій Мокренко загинув.

Нікого з жителів Шацького району не лишила байдужим смерть захисника України.

Шачани на колінах зустріли полеглого Героя Сергія Мокренка 12 821 перегляд

У Шацьку провели в останню путь Героя України Сергія Мокренка 9 554 перегляди

Однокласники про Сергія Мокренка: "Ти хотів, щоб про тебе почули..." 5 873 перегляди.

Поетичні посвяти, чуттєві коментарі під новинами, біль і тривога - шачани дуже болісно пережили загибель Сергія Мокренка.

 

Пулемець: у лісі знайшли чупакабру 2 562 перегляди

Скелет невідомої тварини, схожої на чупакабру, знайшов житель села Світязь в лісі поблизу села Пулемець.

 

Стали відомі результати конкурсу на посаду голови Шацької райдержадміністрації 1 892 перегляди

Пройшовши три відповідні етапи конкурсного відбору, Василь Голядинець, Грабівський сільський голова, переміг у конкурсі на заміщення вакантної посади голови Шацької районної державної адміністрації.


 

 

Хто забудував елітний садівничий масив на березі курортного Світязя? 3 793 перегляди

На березі відомого і популярного серед відпочивальників озера Світязь за кілька останніх років виріс закритий дачний масив. Тут збудували свої котеджі колишні та нинішні прокурори, судді, чиновники, відомі бізнесмени, народні депутати та їхні родичі.

1

 

Світязь: 200 знищених сосен та Водохрещенська купіль для керівника 3 815 переглядів

Шацькі лісники креативно підготувалися до приїзду свого шефа, який мав прибути, аби зануритися на Водохреще в крижану воду озера Світязь.

 

В Шацьку збираються сатаністи? 3 065 переглядів

В селищі, можливо, відбуваються зібрання сатаністів.

Таке припущення зробив один з місцевих жителів, який мешкає поблизу старих запущених приміщень Шацького рибцеху (вулиця 50 років Перемоги). В них давно не ведеться ніяка діяльність, двері завжди відчинені.

Саме на стінах одного з них були виявлені дивні тексти, зокрема пісень російського гурту «Найти выход», написи «Бога нет» і символічні малюнки: перевернута пентаграма (п'ятикутна зірка) - символ диявола, свастика. На підлозі - два похоронні вінки.

 

Прибиральниця магазину «Велес» виганяла людей із зони Wi-Fi  2 916 переглядів

Інцидент трапився в торговельному центрі «Велес» селища Шацьк.

Дві студентки Шацького лісового коледжу вирішили скористатися безкоштовним інтернетом на третьому поверсі закладу. Для таких клієнтів там навіть облаштована спеціальна зона – з лавочками, щоб користувачам відпочивалося зручно і з комфортом.

Очевидець стверджує, що прибиральниця магазину проганяла дівчат із центру, наголошуючи, що їм тут не місце, нехай ідуть туди, де навчаються, і там сидять в інтернеті. Мовляв, тільки бруд розводять на підлозі, а їй після них потрібно прибирати. На лавочках, зі слів прибиральниці, можуть сидіти ті дівчата, які працюють у магазині.

 

Бармен «Заїжджого двору» має знатися на фірмових стравах, винній карті та… історії Шацького краю 2 046 переглядів

Бармен Аліна Гнатюк професійно виконує будь-яке завдання, контролює роботу кухарів та офіціантів, а також вміє вгодити відвідувачам: і фірмовою стравою, і привітним словом.

 

 На Світязі - весняний льодохід 2 059 переглядів

Буревій, який днями пронісся районом, призвів до того, що на озері Світязь розпочався льодохід.

Сильний вітер поламав на водоймі кригу і потужним поривом викинув її на берег. Утворилися цілі гори льоду, схожого на кристали. Під діями сонячних променів вони виглядають просто фантастично.

1

 

Уродженець селища Шацьк є учасником проекту "Серця трьох" на Новому каналі 3 069 переглядів

Уродженець Шацька 28-річний Роман Шепель бере участь у проекті на Новому каналі "Серця трьох".


 

Таксист із Шацька жорстко виховує неадекватних клієнтів і допомагає поліції ловити порушників 2 256 переглядів

Професія водія таксі, попри збільшення кількості автомобілів у населення, завжди затребувана – впевнений таксист із Шацька Іван Берестюк, в якого досвід роботи - більше 20 років.


 

Кому продовжили термін подання електронних декларацій 11 145 переглядів

Для осіб, які вперше цьогоріч подаватимуть електронні декларації, строк подовжено до 1 травня 2017 року.


 

Чому вода в озері Світязь стала коричневою 2 043 перегляди

Вода в озері Світязь стала коричнево-брудною.

Фото озера Світязь з невластивим для водойми кольором води надіслали в редакцію жителі села Світязь.

 

Смертельна гра наступає: діти з Шацька в соцмережах пишуть небезпечні статуси 2 410 переглядів

Багато місяців поспіль в інтернет- мережі обговорюють підліткову гру "Синій кит", або "Тихий дім""Море китів""Розбуди мене о 4.20". У смертельної гри багато назв, проте результат завжди однаковий - закінчене життя і вбиті горем батьки, які не розуміють, що змусило дитину звести рахунки з життям.Небезпечні статуси у ВК (зображення кита чи напис "Тихий дом") з'явилися і в дітей з селища Шацьк. Це ще не означає, що підліток грає в смертельну гру, проте батьки повинні почати контролювати ситуацію.


 

Прикордонник із Шацька виборов золоту медаль на чемпіонаті України з самбо 2 025 переглядів

Єдину золоту медаль господарям змагань чемпіонату України з боротьби самбо серед військовослужбовців Держприкордонслужби у ваговій категорії до 57 кілограмів виборов прапорщик відділу прикордонного загону “Піща” Микола Семерей.


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 
 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром