Шацьк: на Трійцю у храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулося святкове богослужіння

05 Червня 2017, 11:05
3079

У неділю, 4 червня, християни відзначали День Святої Трійці, або П'ятидесятницю – день сходження Святого Духа на апостолів.

Свято Трійці припадає на 50-й день після Великодня, і оскільки Воскресіння Христа цьогоріч у християн західного та східного обрядів збіглося на 16 квітня, відповідно, П'ятидесятницю відзначали у всьому світі разом. 

Свято Трійці, яке в Україні за традицією також називають Зеленою неділею, вважається одним із головних християнських свят. Цього дня віряни особливо прославляють Пресвяту Трійцю – Триєдиного Бога: Отця, Сина і Святого Духа. 

На Трійцю святкове богослужіння в храмі Різдва Пресвятої Богородиці смт Шацьк відвідала велика кількість вірян. За звичаєм, храм, як і будинки, був прикрашений зеленню: гілками клена, лепехою, квітами.

Припускають, що так була прибрана і Сіонська горниця, де Дух Святий у день П’ятидесятниці зійшов на апостолів. Зелень символізує також ту священну діброву, де патріарх Авраам удостоївся прийняти Триєдиного Бога під виглядом трьох мандрівників.

Облачення священика в цей великий день - теж зеленого кольору. Настоятель храму протоієрей Микола Вихор відслужив Божественну літургію, звершив велику вечірню свята П’ятидесятниці з читанням колінопреклонних молитов, освятив зелень та привітав паству зі святом.

Сьогодні, 5 червня, провославна церква відзначає День Святого Духа.

2

1

1

1

1

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром