Як працівники культури району змагалися у професійній майстерності та креативності

04 Червня 2017, 08:30
3633

Чого тільки не витворяли працівники бібліотек та клубних установ, які змагалися в Шацьку на районному конкурсі професійної майстерності серед творчих працівників сільських клубних закладів «Мій край - моя земля!».

Пісні, поезія, гумористичні сценки з життя працівників культури, ліричні виступи, демонстрація родинних скарбів - вишитих рушників та українських національних костюмів - дивували глядачів конкурсу, змушували насміятися досхочу та оцінити уміння конкурсантів бути творчими, винахідливими, креативними.

А тим часом у фойє працівники культури розгорнули виставку вишитих рушників, одягу та інших речей.

2

 

Загалом же у І відбірковому турі конкурсу, який відбувся у Шацькому лісовому коледжі, брали участь директори, завідувачі, художні керівники та творчі працівники сільських, селищних клубних установ району. Оцінювали конкурсантів журі у складі Оксани Юхимук, начальника відділу культури Шацької РДА, Наталії Яльницької, методиста Шацької центральної районної бібліотеки, Надії Гуж, учасниці фольклорного колективу «Горлиця» Шацького РБК, Валентини Ханзерук, директора Шацького РБК, Тетяни Божук, завідувача бібліотеки Шацького лісового коледжу.

2

 

Десятеро конкурсантів - працівників закладів культури з сіл Затишшя, Прип’ять, Піща, Смоляри-Світязькі, Положево, Пехи, Хрипськ, Самійличі та селища Шацьк - змагалися у п’ятьох творчих конкурсних завданнях: «Моє село - моя Батьківщина», «Моя професія і виклики сьогодення», «Село історичне» (творча мультимедійна презентація), «Обереги нашої пам’яті», «Світ захоплень».

5

 

У першому конкурсі учасники представляли себе, розповідали про діяльність клубного закладу та співпрацю з громадою села, селища, збереження нематеріальної культурної спадщини свого села, популяризація автентичних зразків української народної творчості та розкриття творчого потенціалу сучасних майстрів народного мистецтва.

У завданні «Моя професія і виклики сьогодення» працівники культури у творчій формі представляє себе як менеджера соціокультурної сфери, розкривали власне бачення розвитку установи, завдань, проблем та шляхи їх вирішення. До речі, в одному з номерів довелось брати участь навіть члену журі – Валентині Ханзерук, яка грала роль … самої себе.

2

 

Знайомили конкурсанти з історією свого села, відомими і маловідомими визначними місцями і подіями, цікавими людьми, акцентуючи, чому варто побувати саме в цьому селі. А в конкурсі «Обереги нашої пам’яті» демонстрували автентичні вбрання своєї родини, рушники, килими, та інші предмети вжитку, що збереглися. Наостанок конкурсантки знайомили глядачів та журі зі світом своїх захоплень, а вони, як виявилося, ой який різноманітний!

У підсумку журі визначило двох переможців на 1 місце: Чак Тетяну Василівну, директора БК с. Самійличі, та Ольгу Гайову, завідувача відділення культури санаторію «Лісова пісня»

ІІ місце виборола Тетяна Шульга, завідуюча клубом с. Затишшя, ІІІ місце дісталося Ніні Вирович,  директору Шацького МБК.

2

 

Переможці конкурсу, володарі І-ІІ місць, братимуть участь у ІІ турі (регіональному) конкурсу, який відбудеться у вересні-жовтні в районних будинках культури, визначених  Обласним науково-методичним центром культури. Переможці ІІ туру (І-ІІ місця), в свою чергу, візьмуть участь у ІІІ турі конкурсу, який відбудеться у листопаді у приміщенні Волинського академічного обласного театру ляльок.

 Вітаємо наших працівників культури з перемогою та бажаємо їм гідно представити район у другому та навіть третьому турах. 


4

3

4

3

5

3

4

3

1

1

3

1

2

1

1

1

1

2

1

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024