Шацьк: презентували карту "Вишивана моя Україна", створену руками казначеїв

02 Червня 2017, 18:45
4380

1 червня в рамках всеукраїнської казначейської акції у Шацький район привезли карту «Вишивана моя Україна».

Презентація відбулася в центральній районній бібліотеці за участю працівників управління державної Казначейської служби України у Шацькому районі Волинської області, одягнутих в яскраві вишиванки, - повідомляє прес-служба Шацької райдержадміністрації. 
Відвідали презентацію представники районної та місцевої влади, керівник апарату райдержадміністрації Лариса Демакова, начальник відділу культури райдержадміністрації Оксана Юхимук, керівники районних установ і організацій, начальники відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації та жителі районного центру. 
Керівник управління Ніна Вирвич розповіла про історію цієї карти, яка створена руками казначеїв, які є не тільки фахівцями казначейської справи, а й умільцями вишиванок.
Розпочалася акція торік у серпні, напередодні Дня незалежності, і приурочена до 25-ї річниці Незалежності України, ініційована Головою державної казначейської служби України Тетяною Слюз. ЇЇ ідея полягала в тому, що казначеї України своїми руками вишивають карту нашої Батьківщини притаманними для кожного регіону орнаментами.

Протягом 2016 року полотно передавалось з регіону до регіону, вишивка доповнювалась новими візерунками. Свій шлях карта розпочала з Луганської та Донецької областей, саме їх представники зробили перші візерунки, відтворюючи на ній символи своїх міст і мирного життя, разом з тим підкреслюючи, що східний регіон нашої країни був, є і назавжди залишиться українським.

За два місяці казначейська карта побувала в кожній із областей. Переходячи від одного головного управління до іншого, вона ставала багатшою і яскравішою, вбираючи не тільки нові орнаментні узори, а й тепло рук, які їх творили.

Коли робота була завершена, після свята Покрови і Дня Захисника України, карта-вишиванка знову вирушила у велику мандрівку країною – з рук в руки, від казначейства до казначейства.

За час подорожування з картою мали змогу ознайомитися представники органів місцевої влади, закладів культури та освіти, школярі, студенти воїни Національної гвардії і Збройних Сил та небайдужі громадяни. Казначейські герої – воїни АТО з головою Казначейства несли її на Говерлу. 30 березня 2017 року під час урочистих проводів вітчизняних дослідників на цілорічну наукову вахту до Антарктики була передана команді зимівників на станцію «Академік Вернадський». Після цього вона повернулася в Україну і продовжила свою мандрівку.

«Вишивана моя Україна» стала символом єднання та патріотизму, кожен візерунок на ній утверджує віру в перемогу України, впевненість у завтрашньому дні, поєднує всіх українців незримою ниткою любові до рідної землі. 

Після подорожування карта займе почесне місце в музеї Державної казначейської служби України.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39