Наші діти мають право на щастя - вітання з Днем захисту дітей від Шацького бюро правової допомоги

01 Червня 2017, 16:44
6901

В перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини  одним із пріоритетів у своїй діяльності.

В Україні цей день відзначають із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. З 27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їй відповідних можливостей для цього. Цією конвенцією також чітко визначено, що дитина має право на захист від фізичного та психічного насильства.

Цей день для дорослих є нагадуванням, що діти – повноправні члени суспільства, мають право рости щасливими, займатися улюбленою справою, що вони мають право на життя, свободу думки, на освіту, відпочинок, дозвілля, на захист від насилля і експлуатації.

Саме в дітях ми хочемо бачити здійснення всіх мрій та сподівань і заради їх щастя готові долати всі труднощі і перешкоди. Об'єднавши зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей від гіркоти розчарувань і зневіри. Адже саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління.

Любі діти! Працівники Шацького бюро правової допомоги від щирого серця бажають усім Вам міцного здоров'я, щастя, добробуту, здійснення мрій, бути гідними громадянами своєї Батьківщини. Пам’ятайте, що крім прав, у вас є і обов’язки.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024