Шачан запрошують стати патронатними вихователями

28 Травня 2017, 12:00
1392

З 2016 року в Україні на законодавчому рівні запроваджено таке нововведення, як патронатна родина. Нове воно лише для нас - цю практику давно використовують у багатьох країнах Європи та в США як свого роду підготовку дитини до влаштування в прийомну сім’ю чи всиновлення.

Родина - це тимчасове влаштування дитини (до 3-х місяців), яка опинилася у складних життєвих обставинах. Таким чином дитина потрапляє не у притулок, де таких знедолених багато, а в родину, переживає менший стрес, її легше реабілітувати.

Паралельно в цей час із рідними батьками спілкуються соціальні працівники: допомагають позбутися поганих звичок (пияцтва, наркотичної залежності тощо), які часто й спричиняють кризу. А ще допомагають у пошуку роботи, впорядкуванні життєвого простору тощо. І якщо зрештою батьки долають кризу, дітей їм повертають. Якщо відновити здатність батьків виховувати дитину неможливо, їй підшукують іншу форму сімейного виховання: усиновлення, влаштування під опіку чи піклування або довгострокову прийомну сім’ю.

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка. Якщо ви - подружжя з досвідом виховання власних, уже повнолітніх дітей, проживаєте на спільній житловій площі, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу - сімейний патронат.

Перед тим, як розпочати роботу патронатними вихователями, вам буде потрібно пройти спеціальну підготовку - навчальний курс, який дозволить опанувати всі тонкощі роботи з дітьми.

За більш детальною інформацією ви можете звернутись до нас за телефонами, що вказані нижче: 2-90-92 (Шацький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді) та 2-90-02 (служба у справах дітей Шацької РДА).

Людмила СМОЛЯР, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.                                                                                         

 

Коментарі
28 Травня 2017, 21:38
Вряд чи за 3місяці неблагополучні батьки випраляться. Прийомна сімя теж скоро не знаходиться. І що, тоді всеоднл дитину в дит.будинок((( а чи для дитини нормально, таи три місяці, потім ще кудась, скорше всього в риют.вони лише призвичається др одного, знов зміни...
29 Травня 2017, 21:59
вона вже заколебала
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром